Gå til sidens hovedinnhold

Vegard Lund med venner spiller i Rådhusteatret

Artikkelen er over 1 år gammel

Sett av lørdag 12. oktober klokken 14.00 for en god konsertopplevelse.

SKI: Vegard Lund markerer Ski Historiske Konserters 20-års jubileum med en variert recital sammen med et knippe dyktige og velkjente musikere med tilknytning til Ski. Programmet setter fokus på musikk av Haydn og hans samtidige. Sentralt i konserten er Haydns trio for lutt, fiolin og cello i C-dur. Francois De Fossa lot seg inspirere av Haydn og komponerte sin kvartett i a-moll for den noe originale besetningen med to gitarer, fiolin og cello. Aktørene er blant landets fremste innen tidlig musikk og det er en spesiell ære å få med Jadran Duncumb som nå har en stor internasjonal karriere som en av verdens ledende luttister!

Jadran Duncumb er av engelsk og kroatisk opprinnelse, men fra han var ni år gammel vokste opp i Ski. Han begynte å studere musikk da han vant String-kategorien i "BBC Young Musician of the Year ”. Jadran begynte også å utforske barokkmusikk, under studiene ved Royal College of Music i London, og har siden vært aktiv som continuospiller. Han har opptrådt med forskjellige europeiske ensembler, i tillegg til å være etterspurt som solist. Han har gitt kammerkonserter med musikere som Amandine Beyer, Rolf Lislevand, Mario Brunello og Giuliano Carmignola - og spilte med de to sistnevnte som en del av en trio på den italienske festivalen 'Suoni delle Dolomiti' i 2016. Med sin pianistbror Emil Duncumb, han har utforsket programmer med deres kombinasjon av piano og gitar, både på periodeinstrumenter og moderne instrumenter.

Gunnar Hauge er frilans cellist og har sin utdannelse fra North Park College i Chicago og Norges Musikkhøgskole. Gunnar er spesialist på barokkcello og spiller i ensembler som Barokkanerne, Norsk barokkorkester, Oslo barokkorkester, Barokksolistene, Concert Copenhagen og Arte dei suonatori. Han har vært med på diverse CD-produksjoner.

Vegard Lund er bosatt på Langhus og er utøver på lutt, gitar og andre historiske strengeinstrumenter. Han er en av landets mest aktive musikere innen tidlig musikk. Med sin egen gruppe, Ensemble Freithoff, fremfører han alt fra verk i kammermusikkformat til kor og orkesterverk. Han har også jobbet som utøver og musikalsk leder i en lang rekke teater- og operaproduksjoner, og deltatt på flere ti-talls CD-innspillinger som solist, akkompagnatør og kammermusiker.

Karolina Radziej er utøvende fiolinist med barokkmusikk som spesiale. Hun er høyskolelektor ved Barratt Due musikkinstitutt og underviser i fiolin og kammermusikk ved Musikkskolen. Hun har studert fiolin hos Piotr Janowski og har en master i fiolin fra Norges Musikkhøgskole.Radziej har spilt med anerkjente ensembler som Barokksolistene, Barokkanerne, Arte dei Suonatori i Polen, Theater of Voices og Paul Hillier i København. Hun har samarbeidet og vært medsolist med blant andre Gottfried von der Goltz, Kati Debretzeni og Rachel Podger. Hun spiller jevnlig i Oslo-Filharmonien.Sammen med barokkkvartetten Nattergal har hun turnert i Bangladesh og Norge som en del av Rikskonsertenes skoleproduksjoner.

Ski Historiske Konserter

Kommentarer til denne saken