Gå til sidens hovedinnhold

Vegard Schow med online releasekonsert

Artikkelen er over 1 år gammel

I kveld kan du oppleve pianokonsert med Vegard Schow direkte fra Kolben klokken 20.00 gratis.

KOLBEN: Allerede i høst booket produsent, låtskriver og pianist Vegard Schow Kolben med tanke på dagens releasekonsert. Konserten blir imidlertid litt annerledes enn planlagt, og på grunn av koronarestriksjonene blir det ingen publikummere i salen. Til gjengjeld inviterer han hele befolkningen til å oppleve konserten direkte online, fra der man måtte befinne seg. Konserten blir også videreformidlet direkte her på oblad.no.

Rolig

Det nye albumet heter FOG - Lyrical pieces for piano.

– Det blir en rolig konsert med vakker lyssetting med Veronica og lyd ved Mats i Kolben. Konserten varer vel tre kvarter - en time. Jeg håper å formidle en varhet, en varme og en fin stemning i løpet av den tiden, sier han.

Schow jobber med en rekke ulike prosjekter, både sammen med andre og på egenhånd.

– Jeg ga ut en jazztrioplate i 2013 og en duoplate for to år siden. Dette er tilbake til instrumentalmusikken, helt nakent med bare piano.

LES OGSÅ: Vegard Schow i Make Musik: – Digitaliseringen har lagt lista lavere for å by på seg selv. Det er viktig at vi bidrar inn med håp og musikk til følelsene

Albumet inneholder kun hans egne komposisjoner.

– De er skrevet i studioet på Sofiemyr, eller i skogen på veien dit, sier han.

Han har jobbet med en ballettdanser fra operaen på en musikkvideo og en lokal kunstner på en annen.

Noe av musikken skrev han allerede i 2015. For tre år siden tok han tak i materialet, og nå har det altså blitt både plate og noteutgivelse.

Kveldens konsert er en solokonsert, og når publikum i tillegg er fraværende, blir det en litt annen konsertopplevelse enn vanlig.

– Det er jo best med publikum i salen, det blir på en måte en dialog når man har publikum, man spiller på lag. Her må jeg prøve å formidle gjennom skjermen og tonene. Jeg håper at folk vil koble på godlyd, med headset eller høyttalere, og sette seg ned og lytte. Det hadde vært hyggelig.

Kommentarer til denne saken