Trailertrøbbel i snødrevet i natt på mange av Follos hovedveier - nå går det forholdsvis greit

Trailertrøbbel: Dachser venter 16 vogntog inn i natt, og foreløpig står de første bom fast i bakken opp mot terminalbygget. Foto: Ivar Ruud Eide

Trailertrøbbel: Dachser venter 16 vogntog inn i natt, og foreløpig står de første bom fast i bakken opp mot terminalbygget. Foto: Ivar Ruud Eide

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det er stadig flere som sliter på snøføret nå, og verst er det trolig for firmaet Dachser som venter 16 vogntog inn i natt.

DEL

FOLLO: Politiet meldte om en rekke trafikale utfordringer torsdag kveld og natt til fredag grunnet snøværet.

På morgenkvisten i dag, fredag 7. desember går det imidlertid for det meste greit på veiene våre, men du bør være obs på at det kan være glatt lokalt mange steder i regionen.

Brøytemannskapene har jobbet i hele natt og er ute på veiene i morgentimene for å gjøre veiene fremkommelige, og det går for det meste fint på de største veiene.

Trailere som slet

Amtas fotograf Ivar Ruud Eide bevitner at det er trailere i trøbbel sent i går og i natt:

– Det står trailere på kryss og tvers her på Nessetveien og videre ut på E-6, og ved Horgen står bilene bom fast på motorveien. Det ble forsøkt å få dem til å kjøre rundt via Årungveien, men også det var nytteløst. Dermed står det nå bom fast her på motorveien, så dette vil ta tid. Det er selvfølgelig såpeglatt opp Sundbybakkene også, der biler har kjørt ut, melder han i snøkaoset nå en halv time etter midnatt.

– Det er en semitrailer som har tverret, skriver politiet i 21:30-tiden og legger til at det skal ha skjedd i Osloveien ved Ottarsrudkrysset.

– Sjåføren forsøker å løse dette med kjettinger.

I 22-tiden melder Amtas journalist Staale Reier Guttormsen at bilberger er på vei. Politiet er på stedet og blir på plassen til bilberger dukker opp. Det skal være en utenlandsk trailersjåfør som står fast. Trafikken skal nærmest forløpe som normalt ved stedet siden traileren bare blokkerer det ene feltet. Men sledeføret opp Ottarsrudbakken medførte likevel vanskelige kjøreforhold for flere bilister som slet med å forsere bakken.

Øst politidistrikt har i løpet av ettermiddagen og kvelden meldt om en rekke uhell. Tidligere i dag var det en trafikkulykke på Nesodden. En person ble skadet i uhellet.

Mer om det her:

En person skadet etter trafikkulykke på Nesodden

Det er tidligere i dag sendt ut advarsel mot kjøreforholdene på Østlandet.

– Torsdag kveld og fredag ventes vanskelige kjøreforhold på grunn av snø og temperaturer rundt null grader. Vi ber bilister kjøre etter forholdene og vise hensyn, skriver Vegtrafikksentralen på Twitter torsdag kveld.

Statens vegvesen har også kommet med en oppfordring på sin Twitter-konto.

– Nå som det er endring i været og veiene er glatte, er det lurt å kjøre varsomt. Bruk rett dekk og riktig lys.

Artikkeltags