GAMLE MOSSEVEI: Søndag inviterer KNA Oslo og omegn til åpen dag på Tyrigrava. Det blir utstilling av biler og en hyggelig bilprat. Du får også sett nærmere på hvordan det klassiske motorstedet er blitt etter den store oppussingen.

I forbindelse med frivillighetens år vil KNA vise frem det massive frivillige arbeidet i de mange lokale KNA avdelingene over hele landet, i tidsrommet 12.00-16.00.

For en bil!

Her ankommer dagens snorklipper, selveste Åse Kleveland Tyrigrava.

Hun hadde fått den høytidelige oppgaven med å åpne det nye samlingsstedet for motorfolket

Her ankommer Åse Kleveland Tyrigrava

Det er bare minutter til nye Tyrigrava skal åpnes, og mange har tatt turen ut til stedet for å bivåne åpningen.

I lang tid har stedet vært under oppussing, og endelig var dagen kommet for den høytidelige åpningen.

En klassisk bil

Som du ser i bakgrunnen her, var det mange forskjellige motorkjøretøyer av alle slag på åpningsdagen. Det var jo veldig passende i selveste motorfolkets vugge. 

Åse Kleveland kom staselig nok i en bil som definitivt blir lagt merke til. Kleveland har hatt denne bilen i over 50 år, og det er en klassisk Saab Sonet. 

Dette er en bil Kleveland har uttalt at hun aldri kommer til å selge.

Veteranbiler og sportsvogner

Utstillingen omfatter blant annet veteranbiler, sportsvogner og biler som har deltatt i Rallye Monte-Carlo Historique med informasjon om neste års løp 24. januar neste år.

Lokalavdelingen i KNA inviterer også til en bilprat, hvor man kan få informasjon om organisasjonens bilpolitiske plattform og annen relevant informasjon om landets eldste bilorganisasjon. På denne måten ønsker klubben å vise frem aktiviteter og synliggjøre den betydelige frivillige innsatsen som står bak.

2022 er frivillighetens år hvor Norges viktigste lagarbeid skal feires. Formålet er å synliggjøre og aktualisere frivilligheten og dens betydning for lokalsamfunn landet over. Frivillighetens år er også forankret i regjeringens frivillighetsmelding.

Viser lagarbeidet i Norge

President i KNA, Geir A. Mo, mener det er viktig å formidle det store frivillige lagarbeidet i Norge.

– Frivilligheten er limet i samfunnet, noe som særlig gjør seg gjeldende i de enkelte lokalsamfunn. Gjennom frivillig arbeid finner folk venner og gjør noe sammen. Bare i KNA engasjeres 8.000 frivillige årlig med bygging og drift av arenaer og klubbhus, og de står bak en rekke aktiviteter og arrangementer for folk i alle aldre, sier han.

– Åpen dag er en fin måte å vise frem den store frivillige innsatsen som legges ned i de ulike lokale avdelingene, og gjengen i KNA Oslo og omegn er i så måte et godt eksempel, sier presidenten.

Se video fra den offisielle åpningen i juni:

Endelig, etter lang ventetid og et enormt arbeide, sto Tyrigrava onsdag 8. juni frem i ny drakt. Det var en fryd for øyet, og det ble høytidelig klippet snor av selveste Åse Kleveland. Les mer om Tyrigrava på øb.no

– Skaper viktige møteplasser

Han trekker også frem den store jobben de har gjort med Rallye Monte-Carlo Historique, som er et regularity-løp og et av bilsportens mest prestisjefylte rallyer.

– I tillegg skaper KNA Oslo og omegn viktige møteplasser der vennskap knyttes og kunnskap formidles, sier Geir A. Mo.

Kongelig Norsk Automobilklub er Norges første bilorganisasjon og ble stiftet allerede i 1907. I tillegg til å være en organisasjon som taler bilfolkets sak, har KNA en rekke lokale avdelinger som skaper aktiviteter og møteplasser for alle aldersgrupper, og drifter 11 baner rundt omkring i landet.