SKI: Arrangørene i Hebekk skolekorps hadde gledet seg til å skape en ny folkefest for hele familien igjen. Endelig, vil mange si. Søndag kunne alle samles uten å tenke på både munnbind og enmeteren.

Det viktigste med Hebekk-festivalen er å skape en folkefest. Det var salg av sukkerspinn og god mat, lykkehjul, kakelotteri og generell liv og røre.

Både Ski sentrum og Finstad har vært svært godt representert under tidligere festivaler, i tillegg til de litt mer langveisfarende.

Mye kultur

Festivalen besto av flere kulturelle innslag. Hebekk skolekorps spilte naturligvis, akkurat som Finstad Gla'Brazz. Skikoret opptrådte, som til daglig øver på Hebekk skole. I tillegg til MoveOn.

Hebekk skolekorps tar gjerne imot nye aspiranter på alle instrumenter. Under festivalen ble det lagt opp til instrumentprøving, slik at barn fra Hebekk kan se om det er noe for dem.

Mens ØB var innom søndag ettermiddag var Nordre Follo kulturskole, avdeling dans i gang med sin opptreden.

Bidro

Hebekk skolekorps, som alle andre korps her i landet, sliter økonomisk. I den anledningen ble det også arrangert en auksjon til inntekt for de spilleglade i uniform.

Follos egen Jorunn Orset er maler og ble pent spurt om hun kunne gjøre noen arbeider som de kunne selge til inntekt for korpset på Hebekk.

Hun svarte et hyggelig ja og bidro med ett av sine bilder som kalles «Fjelldans». Hvor mye dette bildet gikk for til slutt og hva korpset satt igjen med når dagen var over, vites ikke.