På langtur med langbuen

Truls Erik Dahl har vært på langtur med langbuen. Nærmere bestemt til Sør Korea hvor han deltok i VM for historiske buer. FOTO: FREDRIK VARFJELL

Truls Erik Dahl har vært på langtur med langbuen. Nærmere bestemt til Sør Korea hvor han deltok i VM for historiske buer. FOTO: FREDRIK VARFJELL

Av
Artikkelen er over 9 år gammel
DEL

VESTBY: For 12 år siden startet Truls Erik Dahl opp Norsk Langbuelag. Nylig deltok han i VM for historiske buer i Sør Korea. Bueskyting har høy status i Sør Korea. Så viktig er idretten at et VM for historiske buer er en stor begivenhet.
– Arrangørene ønsket en bredest mulig deltagelse. Derfor subsidierte de flyreisen min og dekket hele oppholdet, sier Truls Erik Dahl.

Eneste skandinav

Vestby-mannen, som er æresmedlem i Norsk Langbuelag, var eneste skandinav som deltok i mesterskapet.
– Det deltok over 200 skyttere fra 38 land, så mesterskapet var stort. Mange av bueskytterne var svært dyktige, men jeg gjorde vel ikke helt bort meg. Resultatene mine var vel sånn omtrent midt på treet.

Samlet venner

Han understreker at det ikke var selve resultatene som var viktigst.
– Dette var mer en kulturell begivenhet enn et sportsarrangement. Deltagerne stilte i nasjonaldrakter og med buer som hadde sin historiske bakgrunn i deres eget land. Jeg hadde ikke noe slik, så jeg endte opp i en Robin Hood-lignende drakt. Jeg deltok ikke for å samle poeng, men for å samle venner, smiler Truls Erik Dahl.

Taiwansk venn

Og venner fikk han, selv om språkbarrierene var store.
– Jeg fikk veldig god kontakt med en taiwansk buemaker. Selv om han ikke kunne et ord engelsk så fikk vi ved hjelp av tolk pratet en del sammen. Og går alt som jeg håper og tror så vil vi få besøk av fire bueskyttere fra Sør Korea. Nuddelkongen Mr. Lee skal sørge for reisen, så må vi finne bosted.

Stoppet av politiet

Mr Lee fikk den norske langbueskytteren god kontakt med.
– Han var i sitt gamle hjemland og hørte at det skulle delta en nordmann i mesterskapet. Han lette etter meg lenge før jeg kom over ham på en benk.

Mr Lee hjalp også Truls Erik Dahl da han skulle hjem.
– Da jeg skulle hjem reagerte flyplasspolitiet i Seoul på buen min, selv om den i umontert tilstand kun er en lang stokk. Cirka 20 politimenn flokket seg rundt meg, og de forsto ikke hva jeg sa. Da ba jeg dem ringe Mr. Lee, som fikk forklart og ordnet opp, smiler Dahl.


 

Artikkeltags