Røbekk blir historisk

Lisbeth Røbekk skal seile en av verdens farligste regattaer fra Sydney til Hobart. 
ARKIVFOTO: MATTIAS MELLQUIST

Lisbeth Røbekk skal seile en av verdens farligste regattaer fra Sydney til Hobart. ARKIVFOTO: MATTIAS MELLQUIST

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Lisbeth Røbekk fra Son blir 26. desember historisk når hun som første norske kvinne deltar i seilasen Sydney to Hobart i Australia.

DEL

SON/AUSTRALIA: – Akkurat det at jeg er den første norske kvinnen som deltar i denne regattaen, tenker jeg ikke så mye på. Jeg er mer fokusert på det seiltekniske, sier Røbekk på telefon fra Australia. Son-kvinnen skal være rorkvinne på båten Broomstick.

Tøff regatta

Det er liten tvil om at Røbekk og co. kommer til å møte store utfordringer under seilasen. Sydney to Hobart Race regnes som en av de farligste regattaene.
– Dette er en av de mest utfordrende regattaene i verden, men jeg gleder meg masse. Jeg synes det er flott at jeg fikk denne sjansen, forteller seileren, som inngår i et mannskap på 16 stykker. Frem til starten 26. desember skal Røbekk og co. spisse formen i Australia.

Ikke overrasket

Generalsekretær i Norges Seilforbund, Espen Guttormsen, er ikke overrasket over at det er nettopp Røbekk som blir landets første kvinnelige deltager i den beryktede regattaen.
– Det er moro for henne at hun blir det. Jeg har skjønt at Lisbeth er en ivrig person, så jeg er ikke overrasket, sier Guttormsen. Han legger ikke skjul på at det venter utfordrende forhold.
– Det er en krevende seilas. Man starter med pent vær, men får gjerne en eller flere fronter etter hvert, forteller Guttormsen.

NORladies

Røbekk er her i landet kjent for å ha tatt initiativet til jentesatsingen NORladies. Jentegjengen har allerede vært i kong Haralds tidligere båt, Fram XV (som nå er omdømt til NORsteam).

Artikkeltags