HØLEN: Det er en etablert tradisjon i den lille bygda at Hølen og Såner Vel på denne stilige måten markerer at julehøytiden er over. En både eventyrlig og stemningsfull begivenhet, som i år var "velsignet" med tette snøbyger. Bålet nede ved Kulpa, der man både kunne grille pølser og kvitte seg med juletrær, hadde allerede brent lenge da ting begynte å skje i sentrum…

Fant frem

Høytidelig marsjerende inn på torget - med kameler, gjetere, gjøglere, haremskvinner, sauer og andre dyr - kommer Kaspar, Melkior og Baltazar. De tre vise menn, eller konger, er en del av vår julemytologi, som i følge fortellingen hadde både gull, røkelse og myrra med seg.
At de hvert år dukker opp i Hølen, er imidlertid noe overraskende. Tre narrer, med god hjelp av lokale barn, hadde gått dem i møte og sørget for at de fant frem.

Kveldens høydepunkt

I Skøyenparken på Hølen torg møter de både lokalbefolkningen og fremfor alt Stjernemannen. Han erklærer høytidelig at julen er over, samtidig som lysene på juletreet i bakgrunnen slokkes. Deretter sørger Hølen-koret for at det hele akkompagneres av vakre toner, før kveldens høydepunkt: Det utnevnes to nye æresborgere av Hølen.
I år var det Hanne Pettersen og Rolf Aanerud som ble nye æresborgere, og som dermed kunne skåle i champagne og bli båret i kongenes medbrakte bærestol fra torget til "oasen", også kjent som Elverhøy, der festlighetene fortsatt utover natten.
- Her skal alle spise, drikke og hygge seg, for å markere at julen er over, fortalte Inger Berge på vei nedover Store Strandgate.