Gå til sidens hovedinnhold

Elever vil ha gokart-bane på storsenteret

Artikkelen er over 6 år gammel

– Bare de unge vet hva de unge vil ha, sier senterleder Christin Werge Johansen.

VESTBY: Nylig gjennomførte Vestby videregående en Gründercamp for elevene i 1. klasse på service og samferdsel sammen med elever fra Kirkeparken videregående i Moss. Det skriver Vestby Avis.

Unge viser vei

Oppdragsgiver for prosjektet var Vestby Storsenter, og senterleder Christin Werge Johansen ga elevene et reelt oppdrag som gikk ut på at Vestby Storsenter ønsker flere ungdommer som kunder og hva senteret kan gjøre for å få dette til.

– Vi ble forespurt av Vestby vgs om vi kunne være arbeidsgiver til Gründercampen, og det hadde vi selvfølgelig veldig lyst til, sier Christin Werge Johansen.

Hun sier at storsenteret har en relativt voksen målgruppe og at det i lengre tid har vært ønskelig å fokusere mer på den yngre garde for å få de med i målgruppen.  Hun mener gründercampen var en ypperlig måte å gå hjelp fra de unge selv til å se hvilke aktiviteter, butikker og marked ungdommene helst vil ha på sitt eget lokale senter.

– Det er jo helt supert at vi kan få hjelp til dette. Bare de unge vet hva de unge vil ha for å bli på senteret, sier Johansen.

Elevene ble delt opp i grupper og bedt om å utarbeide to ideer fra hver gruppe med grundige begrunnelser.

 Ideene ble så presentert foran en jury, lærere og de andre gruppene.

 Etter en liten pause trakk juryen seg tilbake for å diskutere problemløsningene før vinneren ble utropt og premiert med gavekort fra Vestby Storsenter.

– Det var kjempegøy å få være med på dette og vi fikk mange gode kreative ideer som vi vil ha i tankene fremover.  Jeg var veldig spent på å se hva disse ungdommene kunne klare å finne på og vi kommer helt sikkert til å benytte oss av flere av forslagene, avslutter Christin Werge Johansen.

Blant annet ble det foreslått å bygge en gokartbane i kjelleren til Vestby Storsenter.

God læring

Kontaktlærer for utdanningsprogrammet service og samferdsel, Inger Berit Huv, sier til Vestby Avis at det å kunne samarbeide med skoler på tvers av fylkesgrensene skaper dynamikk og gjør noe positivt med elevene. Hun mener prosessen rundt opplegget gir god læring og vekker konkurranseinstinktet når elevene må samarbeide med noen de ikke kjenner fra før.

– Elevene synes det er spennende å møte nye ungdommer på samme alder og de gjør en ekstra innsats, sier Huv.

Juryen bestod av senterleder Christin Werge Johansen, Jan Oscar Svae fra Vestby bedriftsforum og tidligere assisterende senterleder ved Vestby Storsenter og elev ved Vestby vgs, Siri Gottenberg.

Kommentarer til denne saken