I deres leserinnlegg den 8. september argumenterer Venstre med at «regjeringsskifte truer Østmarka nasjonalpark». Venstre gjør utvilsomt rett i å sette spørsmålstegn med Senterpartiets evne til å bevare natur. Senterpartiet scorer dårlig på både naturvern og dyrevelferd i partitestene hos blant annet Naturvernforbundet og Noah.

Men medisinen Venstre anbefaler til velgerne er neppe virkningsfull. For det første må jeg minne om at den blå regjeringen hadde åtte år på å etablere nasjonalpark i Østmarka. Hvorfor skal vi tro på at dette er en prioritet for en regjering som har hatt alle muligheter til å etablere nasjonalpark uten å faktisk ha gjort det? En stemme til Venstre vil dessuten ha lav sannsynlighet til å kunne påvirke Sp. Norsk Regnesentral har beregnet at det bare er 5 prosent sannsynlighet for blått flertall. Spenningen ved årets stortingsvalg står mer om Sp, Ap og SV får flertall alene eller må ha støtte av MDG eller Rødt. MDG på vippen er den sikreste måten å tvinge Sp i grønn retning. Ønsker man å svekke Senterpartiet bør velgerne sørge for at Sp, SV og Ap ikke oppnår stortingsflertall, hvilket det er 50 prosent sannsynlighet for, ifølge Norsk Regnesentral.

MDG setter klima og natur først, og skal selvsagt kreve at Østmarka nasjonalpark blir en realitet. Vi er svært nære to mandater fra Akershus valgdistrikt i meningsmålingene. Disse to stortingsrepresentanter kan være avgjørende for å oppnå en posisjon der store partiene ikke kommer utenom vår politikk. Da skal undertegnede sammen med Une Bastholm fremme klima- og natursaken – og ikke minst Østmarka nasjonalpark.