Romerike er særlig hardt rammet av konsekvensene av koronapandemien, og på Gardermoen er fortsatt flere hundre ansatte permittert. Dette skaper usikkerhet for folk, og forsterker de økonomiske forskjellene som har økt under høyreregjeringa.

Vi står på perrongen sammen med pendlerne som fortviler over signalfeil, fulle tog og gammelt materiell. Vi vet at det er investering i nye vogner og flere konduktører som vil bedre pendlerhverdagen vår, og ikke oppsplitting av jernbanen og flere direktører med millionlønninger. Vi vet hvor vanskelig det er å få logistikken til å gå opp, når det er kilometerlange køer for å krysse Glomma over Fetsundbrua, eller når det står bom stille på E18, E6 eller riksveg 4.

Vi vet hva fulle fødeavdelinger og sprengt intensivkapasitet på Ahus betyr for folk som trenger helsehjelp i vår region. Vi vet at det mangler mange sykepleiere i Bærum og at de nesten ikke har råd til å bosette seg i sin egen kommune.

Vi tok kampen for å flytte Veterinærinstituttet til Universitetet i Ås, og vil bidra til å styrke samarbeidet med regionen for å sikre flere arbeidsplasser med utspring fra miljøet på Ås. Vi kommer til å forsette kampen for studieplasser til Romerike, og vil ikke la OsloMet glemme sin historie som høgskole for både Oslo og Akershus.

Vi synes det er en uheldig utvikling at Akershus brukes som «reserveliste» for partier som vil ha sine nasjonale profiler inn på Stortinget. Det leves ekte liv i gamle Akershus, og folk som skal stemme i denne valgkretsen fortjener lokale representanter som vet hvilke hverdagsproblemer folk har i livet sitt. Vi er klare for å representere deg på Stortinget!