Videregående elever sendes hjem – skal ikke tilbake før etter påske

TØMMES: Drømtorp og de andre videregående skolene i fylket vil være tomme for elever  i hvertfall frem til påske. Deler av bemanningen skal fortsatt være tilstede.

TØMMES: Drømtorp og de andre videregående skolene i fylket vil være tomme for elever i hvertfall frem til påske. Deler av bemanningen skal fortsatt være tilstede. Foto:

DEL

NORDRE FOLLO/ÅS: De videregående skolene i distriktet har fulgt nøye med på koronasituasjonen og daglige anbefalinger fra helsemyndighetene og Viken fylkeskommune. Torsdag morgen var skolene fortsatt i normal drift, men torsdag formiddag forteller en av elevene på Drømtorp at de nå har fått beskjed om å reise hjem.

LES OGSÅ: Drømtorp, Ski og Ås videregående skoler avlyser utenlandsturer og forbereder seg på stengte skoler

Viken fylkeskommune melder at man nå går over til digital opplæring på de videregående skolene.

- Vi er inne i en situasjon nå som krever en nasjonal dugnad for å redusere smitteutbredelsen av korona. Derfor tar Viken fylkeskommune nye grep og fra og med i morgen fredag 13. mars flyttes all opplæring på de videregående skolene over på digitale arenaer. Elevene skal dermed ikke møte fysisk på skolen frem til påske, sier fungerende fylkesrådsleder Halvard Ingebrigtsen i en pressemelding.

Ikke permittert

Det vil ikke si at skolene stenger helt. Det vil fortsatt være en miniumusbemanning av ledere og ansatte på skolene. Bygningene blir ikke stengt av, og de ansatte blir ikke permittert. I stedet skal de jobbe med å gi alternativ, digital opplæring til elevene, enten fra skolen eller fra hjemmekontor.

LES OGSÅ: Over halve staben er hjemme – Siggerud barnehage stengt inntil videre: – Viktig at alle tar et kollektivt smittevernansvar

Da ØB snakket med rektorene ved Ås VGS, Drømtorp og Ski VGS onsdag sa de at de var forberedt på at skolene kunne stenges på kort varsel. Flere arrangementer og turer var allerede avlyst.

Det har blant annet vært spørsmål om hvorvidt elevene skulle ha med seg alle bøker hjem i tilfelle en plutselig stenging.

– Det er en sjanse for at skolen plutselig blir stengt, og hvis det er aktuelt er det hensiktsmessig at elevene har utstyret hjemme, sa konstituert rektor Klaus Ackermann på Ski VGS.

Drømtorp ber ikke elevene om å ta med seg alle bøkene hjem.

– Vi har veldig mye på nettet og bruker Teams og It's learning. Oppgaver og ting ligger der. Vi er allerede ganske digitale og elevene har PC. Det holder med det, sa rektor Sissel Onstad på Drømtorp.

Legge til rette

Den nye situasjonen innebærer at arrangementer på skolen etter arbeidstid også avlyses.

- Vi jobber nå intenst med å hjelpe skolene i å legge til rette for digital opplæring, slik at vi skal kunne gi en forsvarlig opplæring i denne perioden. Alle våre skoler har systemer som ivaretar en forsvarlig opplæring over lengre perioden også digitalt, sier Ingebrigtsen.

- Vi er i en situasjon der elever, ansatte og foresatte er bekymret for utviklingen av koronasituasjonen. Vårt mål er å begrense og bremse smittespredningen. Dette er nå jobb nummer en for oss alle, understreker Ingebrigtsen.

Artikkeltags