E134 OSLOFJORDTUNNELEN: Om 1-2 år kan arbeidene med å lage det andre løpet i Oslofjordtunnelen være igang.

Svært belastende

Dette vil påvirke mange, blant annet de som skal fortsette å bruke det eksisterende løpet i det daglige, mens arbeidene pågår.

LES OGSÅ: Vil stanse trafikken her opp til seks ganger i døgnet de neste tre årene

– Vi har tidligere sagt at vi har vurdert å måtte stenge inntil 6 ganger om dagen, alternativt 4 timer hver dag. Vi har møtt forståelse for dette, men samtidig har vi forstått at dette blir svært belastende for brukerne av Oslofjordtunnelen, forteller prosjektleder for E134 Oslofjordtunnelen byggetrinn 2, Anne-Grethe Nordahl, i en nyhetsmelding fra Statens vegvesen fredag.

Godt mottatt

Nå har vegvesenet gått en runde til. Nyheten ble nylig presentert på en samferdselskonferanse i Asker.

– Vi kunne nå presentere en løsning der vi kun stenger 2 ganger per dag, og kun 30 minutter hver gang. Dette ble svært godt mottatt av de oppmøtte, forteller Nordahl. I tillegg til de nye stengeperiodene skal det også etableres en varslingsordning på SMS, tilsvarende Nabovarsling.no - E16 Bjørum- Skaret, fortsetter hun.

Under arbeidene med det nye løpet, skal mer enn en million kubikkmeter med stein sprenges. Det blir mer enn 2000 salver i tunnelen og mer enn 300 salver i «dagen», og skal pågå i mer enn tre år. Prosedyren for å stenge tunnelen vil ta minst 30 minutter.

Hensikten med prosjektet:

  • Å lage en sikker kryssing av Oslofjorden i eksisterende trase for E134.
  • Oppetiden i Oslofjordtunnelen økes fra 90 % til 99 % etter åpning.
  • Ingen alvorlig skadde eller omkomne som følge av brann i tunnelene på strekningen etter åpning.
  • Ingen ulykker med drepte og alvorlig skadde på E134 mellom Vassum og Verpen etter åpning.
  • Nytt løp i Oslofjord-, Frogn- og Vassumtunnelen, Utvide fra 2 til 4 felt mellom Vassum og Måna, Nye to-planskryss på Måna og Verpen