NOTODDEN: De aller beste hopperne i Norge deltok i den tysk-østeriske hoppuka eller i COC renn i Tyskland, men det var likevel gode hoppere til start i Norgescuprennene i Tveitanbakken på Notodden i helga. Der stilte Skimthopperne Fredrik E. Villumstad og Jørgen Madsen i eliteklassen, mens unge Øystein Thorshov deltok i C-klassen.

Imponerte etter skadeavbrekk

Villumstad mistet mye trening sist sommer, og måtte drive mye alternativ trening etter skade gjennom høsten. Å starte i det første Norgescuprennet i 2019, var helt i tråd med opptreningsplanen. Førstehoppet i rennet lørdag ble målt til 91 meter, og førte Villumstad inn på 3. plass. I annen omgang la han på til 93,5 meter. Det holdt til 2. plass, 7,5 poeng bak Oscar P. Westerheim fra Bækkelagets SK. Madsen åpnet med et hopp på 84 meter, men la på til 90 meter i annen omgang. Han endte på 13. plass.

Med langt bedre fart klarte Thorshov å kommet ned til 75 meter i første omgang og til 78,5 meter i annen omgang. Det holdt til 11. plass i C-klassen.

Søndag ble det veldig jevnt mellom de aller beste hopperne i eliteklassen. Villumstads første hopp ble målt til 90,5 meter, mens han gjorde nedslag på 92,5 meter i annen omgang. Det hoppet var omgangens beste, 0,5 poeng bedre enn hoppet til Westerheim, som vant rennet med to poengs margin til Villumstad. Mellom disse kom Bækkelagshopperen Richard Haukedal, som slo Villumstad med 0,5 poeng. I denne bakken utgjør en meter to poeng. Madsen fikk til to greie hopp på 86,5 og 90 meter, men dommerne fant en del å trekke for stilmessig. Dermed ble det 12. plass til Madsen.

I C-klassen strakk Thorshov seg til 76,5 og 79,5 meter, som ga 10. plass.

Håp om uttak til jr. VM

Fredrik Villumstad har representert Norge i jr. VM i hopp de to foregående sesongene. Årets mesterskap går i Lahti i Finland 21.-27. januar. Med like god hopping under Norgescuprennene i Granåsen 12.-13. januar og påfølgende NM dager i samme bakke 14. og 15. januar, kan Villumstad få vist at han er fullt på høyde med de beste juniorhopperne i Norge akkurat i tide før uttaket til jr. VM blir foretatt.