Villumstad tok NM-gull: – Dette jeg trener for

FORNØYD: Med smil om munnen: Fredrik E. Villumstad på sletta etter et kjempehopp i lagkonkurransen

FORNØYD: Med smil om munnen: Fredrik E. Villumstad på sletta etter et kjempehopp i lagkonkurransen Foto:

Av

Skimthopperen Fredrik Eirinsønn Villumstad overrasket alle med 4. plass i NM normalbakke i Midtstubakken i Holmenkollen fredag kveld. Lørdag var han med på kretslaget til Akershus som vant NM gull i laghopp.

DEL

MIDTSTUBAKKEN: Årets NM i normalbakke ble avviklet med isspor i tilløpet og landing på plast i Midtstubakken (K 95) fredag og lørdag. Været var høstlig med regn og yr med den velkjente «Kollentåka», som gjorde at det var vanskelig å se hopperne fra publikumsplass. Ut fra resultatene i plastrenn tidligere denne sesongen, var det ikke spesielt høye forventninger til de to Skimthopperne Fredrik Eirinsønn Villumstad og Øystein Thorshov, som var kvalifisert til å delta i mesterskapet.

Fant formen i rennet

Fredag kveld passerte Villumstad 100 meterstreken før han satte nedslag på 100,5 meter. Clas Brede Bråthen (sportssjef hopp i Skiforbundet) kommenterte hoppingen på Ski TV og karakteriserte Villumstads gode hopp som en av de større overraskelsene i rennet. Sidekommentator Maren Lundby skjøt inn:

- Kanskje han er en vinterhopper, som er god på isspor.

I annen omgang dro Villumstad enda lenger ned i bakken, og ble målt til 102,5 meter. Det holdt til en solid 4. plass, og Villumstad hadde bare de tre landslaghopperne Daniel André Tande (gull), Halvor Egner Granerud (sølv) og Marius Lindvik (bronse) foran seg på resultatlista.

I sitt første senior NM leverte Thorshov et helt greit hopp på 75,5 meter, og var som ventet et stykka unna å kvalifisere seg til annen omgang.

Gullvinnerne i laghopp: Fra venstre Halvor Egner Granerud, Marius Lindvik, Fredrik E. Villumstad og Adrian Thon Gundersrud

Gullvinnerne i laghopp: Fra venstre Halvor Egner Granerud, Marius Lindvik, Fredrik E. Villumstad og Adrian Thon Gundersrud

Gullaget Akershus

Med den sterke 4. plassen i det individuelle rennet var Villumstad selvskreven på førstelaget til Akershus i lagkonkurransen. På papiret virket laget fra Akershus å være en soleklar gullfavoritt med tre av de fire beste fra den individuelle konkurransen: Granerud (2), Lindvik (3), Villumstad (4) og unge Adrian Thon Gundersrud (18 år) som fjerdemann (11). Villumstad leverte to prakthopp i lagkonkurransen på 105,5 og 107,5 meter, og oppnådde den høyeste poengsummen av alle hopperne som deltok i lagkonkurransen. De andre guttene fulgte også opp med hopping opp mot sitt aller beste, og tok en overlegen seier med over 100 poengs margin til Buskeruds lag, der Kongepokalvinner Daniel André Tande var ankermann.

Villumstad fortsatte den gode hoppingen i lagkonkurransen med både kvinner og menn. Der hoppet han for andrelaget til Akershus, som ble nr. 4. Førstelaget til Akershus endte på bronseplass.

Ladet opp med eksamen

I plastmesterskapet for to uker siden ble du nr. 17. Nå er du oppe på nivå med de beste landslagshopperne. Har du en forklaring på den raske framgangen?

– Det jo dette jeg trener for, å bli blant de aller beste. Oppladningen den siste uka har vært litt spesiell. Jeg har hatt eksamen, en ukes hjemmeeksamen på universitetsstudiet jeg går på. Kanskje det har hatt betydning med fokus på noe annet og så fullt fokus på hoppingen nå i mesterskapet. Jeg er veldig fornøyd med hoppingen min i mesterskapet, oppsummerte Villumstad.

Resultater NM

https://www.skiforbundet.no/hopp/nyhetsarkiv/2020/10/nm-normalbakke-2020-med-kongepokal/Artikkeltags

Kommentarer til denne saken