VINTERBRO: Når sola synker over Nordby, tar Bente Klevenberg med seg kameraet og skynder seg ut. Hun jakter alltid på det rette øyeblikket, og av og til får hun belønning i det skrå motlyset.

En lokal skogstjerne skinner nå på veggen i utstillingslokalene til Royal Botanic Gardens (Kew) i London, etter å ha blitt premiert i konkurransen «International Garden Photographer of the Year». Det var det også en klasse for kreative innslag, og Bentes bilde ble lagt merke til.

Den engasjerte naturfotografen har vært på et par fototurer til utlandet. Men hun trives aller best på den faste plass i skogen.

– Du kan få bli med til det hemmelige stedet, smiler Bente, og så tråkker vi innover i den lille nærskogen ved idrettsplassen i Nordby.

 I utkanten er det en buet høyde, med utsikt mot vest. Her har naturfotografen ligget på magen i mange timer av sitt liv med kameraet mellom hendene. Du må være tålmodig for å vente på det rette øyeblikket.

– Noen farter verden rundt for å fotografere, men for meg er det like eksotisk å jakte på lys og vinkler i skogen her jeg bor, som å fotografere bjørn i Finland, sier Bente.

Hobbyfotografen har alltid vært veldig glad i blomster, og hun hadde faste steder for liljekonvall og andre favoritter da hun vokste opp i Ski. Til daglig underviser hun lærerstudenter ved universitetet i Ås (NMBU).

Nå er det snart duket for naturfotofestivalen i Ski

Festival og utstiller

Bente Klevenberg sitter i styret for Biofoto Østlandet, og hun gleder seg veldig til den tredje naturfotofestivalen i Ski fra 11.–13. mars. Der er hun også representert med et bilde i utstillingen «Sixty Chicks – wild pics», der 60 kvinner fra Norden er representert.

– Det er moro at dette skjer på hjemmebane.

Naturfoto er fortsatt mannsdominert. Bente tror at mennene ofte mer opptatt av utstyr og lange telelinser enn flertallet av kvinnene som fotograferer.

– Jeg kan sette meg ned her i nærskogen og bli så opptatt av noen små detaljer at jeg glemmer tid og sted. Da er jeg i flytsonen, sier Bente Klevenberg.

Hun har også vært med på en fototur til Galapagos, og sist sommer var hun i Italia og tok biler av orkideer.

Bente fotograferte litt i svart/hvitt og lærte seg mørkeromsarbeid tidligere. Men det var først da digitalkameraene kom, fotointeressen tok av.

– Hva er ambisjonene dine videre?

– Fortsette å utforske mulighetene, og jeg har naturen lett tilgjengelig.