OPPEGÅRD: Alle fra 5. trinn til 18 år kan bruke de tre første dagene i vinterferien i Kolben. Årets Kaos er større enn noen gang tidligere.

- Det kan komme mye Kaos ut av godt samarbeid, fastslår Christian Lund.

Samarbeid gir Kaos

Dette vinterferietilbudet arrangeres av fritidssentrene i kommunen, i samarbeid med utekontakten, biblioteket, ungdomshjørnet, frivillighetssentralen, Kolben og flere til. Kaos er også støttet av Barne- og ungdoms- og familedirektoratet.

Lund forteller at tilbudene totalt sett har nærmest ubegrenset kapasitet. I fjor deltok omkring 380 barn og unge på de ulike aktivitene en eller flere dager i vinterferieuken.

- En vesentlig grunn til at vi får dette til år etter år, er det fine kulturhuset vårt. Kolben har fasilitetene vi trenger. Dessuten har vi gode samarbeidspartnere med. Eksempler er Kolben Catering som lager maten, folk fra Musikkhøgskolen som kommer for å holde bandkurs, Motorsenteret å Hvervenbukta som tar imot ungdommen, i tillegg til de ansatte i Kolben: Biblioteket, utekontakten, kulturskolen, skisserer Christian Lund.

Venner og kunnskap

Kaos skal ikke bare være et oppholdssted i skoleferien.

- Her er mulighet til å treffe nye mennesker og å lære seg noe de ellers ikke ville gjort. Som en gitarelev sa sist: Vanligvis bruker han tre dager på å lære en sang, her lærer han tre sanger på en dag. Det gir en ekstra giv.

Flere av postene på programmet er populære gjenganger. I tillegg lanseres noe nytt.

- En gjeng profesjonelle stuntmenn fra Team Action Design gir kurs i høye fal ned i tjukkas, film-slossing, bakkefall og kameravinkler. En ras innføring i filmtriks og hvordan et filmsett fungerer blir det også. Deltagerne får roller, øver og filmer. Dette kurset er fulltegnet hvert øyeblikk.

Programmeringskurset Kodeklubben har også funnet sin plass i kaoset.

- Med Scratch lærer nybegynnere å lage egne interaktive fortellinger, spill og animasjoner, forteller Christian Lund.

Han nevner også spesielt skateturen til Saga på Nesodden. De som ikke har eget utstyr, kan låne skateboard og beskyttelsesutstyr.

Orden i Kaos

Utflukten til Korketrekkeren er en aktivitet mange vil ha med seg hvert eneste år. Kjelker leies på stedet, og på menyen står grilling.
Nedenfor kan ud lese mer om de ulike aktivitetene. Påmelding skjer på nettisden www.ungioppegård.no, og fristen er 8. februar.

For ordens skyld: Kaos er en forkortelse for Kreative Aktiviteter, Opplevelser Sammen.