SKI: Vinterferien er godt i gang, og hittil har den vært grå og snøfattig. Natt til onsdag lavet det ned, og Follo våknet til ti centimeter kram snø.

Det er stille i Ski. Sola stråler og snøen glitrer. Men det er ikke et barn å se. Hvor er alle skolebarna?

Noen smårollinger i fargerike bobledresser har funnet en liten bakke å ake i. På avstand ser de ut som seigmenn i regnbuens farger. Bakken er verken lang eller bratt, men det høres ut som det kiler godt i magen likevel.

– Dette har vi ventet så lenge på, utroper flere av de største barna i Vestråt barnehage i Ski.

Alle barna toger rundt i snøen og lager sporadiske ganger. Kai (4) jobber som en helt opp den lille bakken. Han syns det er kjempegøy å ake, men under snøen gjemmer det seg såpeglatt is, så det er litt vanskelig. Selv journalisten gikk rett på ratata i jakten på de gode bildene.

Snøballer og hopp-talent

Tre år gamle Trygve og Ulrik på to har oppdaget gleden med snøballer. Enda bedre er det å kaste snø opp i lufta og fange snøfnugg med tunga.

Alex er 4,5 år. Han er blant de største barna og er en skikkelig tøffing. Med et godt tak i rumpeakebrettet og trøkk ned på den såpeglatt sklien, får han ordentlig fart over hoppet før han lander flere meter lenger fram i snøen. Atigou er snart to år. Han tar det litt roligere enn Alex. Etter noen runder på den lille sklien, sitter han best hos Mads mens han betrakter de andre barnas flyvende formiddag.

Ifølge Meteorologisk institutt blir snøen liggende i noen dager. Ut uka er det meldt kuldegrader og sol, mens det fra neste uke skal bli mildere.