NETTAVISEN: Pengedelingstjenesten Vipps har gjort endringer i sine retningslinjer. Nå innfører appen et gebyr på høyere beløp, som skal tre i kraft fra og med august.

Reagerer kraftig på tipskulturen i Norge: – Drøyt

Det har lenge vært et gebyr på én prosent for beløp på 5001 kroner eller mer. Så hvis du har vippset 6000 kroner har Vipps krevd 60 kroner i gebyr.

Frem til nå har mange omgått dette gebyret ved å dele opp en større overføring i flere mindre overføringer, slik at alle består av 5000 kroner eller mindre. En Vipps-overføring på 8000 kroner har for eksempel vært mer økonomisk å dele opp i 5000 + 3000.

Foreløpig er endringen rullet ut til bare noen enkelte, få brukere for å teste ut det tekniske, men fra og med august vil ordningen gjelde for alle, opplyser pressekontakt Even Westerveld i Vipps til Nettavisen.

– Vennebetaling med Vipps er først og fremst en tjeneste som skal forenkle hverdagen for betaling mellom personer. Samtidig er det sånn at Vipps har kostnader hver gang noen vippser. For å dekke disse kostnadene tar vi et gebyr på en prosent for beløp over 5000 kroner, sier Westerveld til Nettavisen.

Nå innfører Vipps en 24-timersregel på beløp over 5000 kroner til samme mottaker.

– Det blir mer rettferdig fordi alle betaler samme gebyr på høye beløp. I tillegg bidrar det til å fortsatt holde hverdagsvippsing gratis, avslutter Westerveld.

Selskapet sier til Nettavisen at de har informert om endringen på nettsidene sine, og i tillegg vises gebyret man betaler for høye beløp tydelig i appen.

Flypassasjerer krevde pizza betalt – fikk 5.000 kroner