FOLLO: Tidligere denne uken gikk Meteorologisk institutt ut med et farevarsel på gult nivå for deler av Østlandet, heriblant Follo.

– Da vi sendte ut farevarsel i går, sa vi fem til 15 centimeter. Nå ser det mer ut til at det blir den nedre delen av intervallet, og vi ser at det kanskje ikke blir så kraftig som det var grunn til å frykte i går. Allikevel kan det nok føre til at det blir litt vinterlig preg på veiene i morgentrafikken i morgen, sa vakthavende meteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt til ØB tirsdag.

LES OGSÅ: Nytt snøvær på vei – vårtemperaturene lar vente på seg


Ber folk ta seg tid

Værmeldingen har slått til og onsdag morgen er brøytemaskinene nok en gang i full aktivitet rundt på veiene i distriktet. I farevarselet blir folk bedt om å beregne ekstra tid til transport og kjøring, bruke riktige dekk og kjøre etter forholdene. Snøen kan gi lokalt vanskelige kjøreforhold, og noen reiser vil kunne få lenger reisetid.

Per klokken halv syv er det imidlertid ikke meldt om store problemer på veiene i Follo. Klokken ett natt til onsdag var det imidlertid et vogntog som sto fast på påkjøringsrampen til E6 i retning Oslo i Patterødkrysset i Moss. Da klokken nærmet seg halv fire hadde føreren fått på kjettinger, vogntoget berget og veien åpen for trafikk.

Ruter på sin side har gått ut og oppfordret folk til å beregne god tid til sin reise.

– Det kan forekomme større driftsforstyrrelser med hel- og delinnstillinger. Vi gjør oppmerksom på at reisegarantien ikke gjelder ved slike forhold, skriver de på sin nettside.

Fortsatt kaldt

Selv om været letter utover dagen, er det lite som tyder på at vinteren slipper grepet sitt med det første.

– Det blir fortsatt en kald værtype, og det blir få plussgrader; kanskje en eller to. Tilsvarende kommer det et nytt nedbørsområde torsdag, som kan gi litt dryss. Det blir lettere fra fredag, og det er tegn som tyder på at det blir slutt på lavtrykksaktiviteten fra sørvest.

Selv om et høytrykk etablerer seg og det ser ut til å bi ganske solrike dager innover i påsken, blir det kaldt en stund til. I hvertfall på natten.

– Innledningen til påsken og den stille uken ser ut til å bli preget av godvær; solrikt, lettskyet og rolige vindforhold. Men det blir fortsatt kaldt, selv om det kanskje blir litt høyere temperaturer, sier han og antyder at det kan komme opp i 5-6 varmegrader på dagen.

På nettene er det fortsatt meldt minusgrader neste uke.

Solveggen

Snøen som faller fra tirsdag til torsdag, ser det ut til at i stor grad blir liggende. Og den kjølige værtypen gir seg ikke selv om påsken er på trappene. Heller ikke over påske kan meteorologen love noen spesiell vårvarme. Dermed er det bare å smøre seg med tålmodighet ennå en stund for de som gleder seg til våren.

– Men i solveggen blir det fint.

I hvert fall hvis man finner ly for vinden fra nord.