BYGGMAGASINET

BYGGER FORHOLD SOM VARER:

– Gode relasjoner er den beste oppskriften

De er like gode på relasjonsbygging som de er på boliger. Resultatet er medarbeidere som blir værende og kunder som kommer igjen og igjen. Nå søker et av Ytre Enebakks fremste byggefirma flere folk som vil være med på laget.

Font

ANNONSØRINNHOLD FRA

– Akkurat nå holder vi på med et prosjekt hvor vi tidligere har bygd for både bestefaren og foreldrene til kunden. Jeg tar det som et tegn på at vi har gjort noe riktig i løpet av årene, sier daglig leder Sturla Kaasa nøkternt.

Bygg- og Tømmermester Per-Erik Østlie AS er en bedrift med lange tradisjoner i Ytre Enebakk. De er på mange måter den lokale byggmesteren, en posisjon de har fått gjennom flere generasjoner med fornøyde kunder.

At firmaet er kjent for kvalitet, er det liten tvil om. I over 50 år har de bygget opp et rykte som en av de fremste i sitt lokalmiljø, og er i dag et selvsagt valg for de som skal bygge nytt eller pusse opp.

– Vi har mange eksempler på de som skal renovere en familiebolig som i sin tid ble bygget av Per-Erik Østlie. Hos oss går både boliger og kunder i arv, sier Sturla med et smil.

TRAPPER OPP: Per‐Erik Østlie (f.v.), Linda E. Bjerkeland, Even Borge og Sturla Kaasa er på utkikk etter flere tømrere som vil være med og styrke laget de neste årene.

Har gått gradene

Firmaet ble etablert i 1971 av mannen med samme navn. Nå har Per-Erik Østlie gitt stafettpinnen videre til yngre krefter, selv om 73-åringen fortsatt er aktiv i firmaet som prosjektleder.

I 2019 overtok Sturla Kaasa som daglig leder for den tradisjonsrike byggmesterbedriften. Siden han begynte som lærling som 17-åring i 2001, har han gått gradene. Først som tømrer, så prosjektleder og nå daglig leder.

Han er opptatt av å videreføre de gode verdiene og det solide omdømmet forgjengeren har bygget opp. Som medlem av huskjeden Mesterhus, har de også slagordet "det blir som avtalt" å leve opp til.

– Vi går aldri på akkord med kvaliteten og leverer alltid førsteklasses håndverk. Minst like viktig er det å være ærlig og punktlig. Det er ikke så stort i Ytre Enebakk, og vi ønsker å ha et godt forhold til kundene også etter at jobben er gjort.

Vi er kjent for kvalitetsbevisste håndverkere og et uformelt arbeidsmiljø.

Sturla Kaasa,
daglig leder

"

Bygg- og Tømmermester Per-Erik Østlie AS

  • Firmaet ble etablert av Per-Erik Østlie i 1971 og har i dag 15 ansatte.
  • Har opparbeidet en solid posisjon i Follo gjennom over 50 år i markedet.
  • Medlem av den landsdekkende boligkjeden Mesterhus.
  • Bred erfaring som totalentreprenør innen nybygg, rehabilitering og vedlikehold.
  • Jobber med alt fra private boliger og næringsbygg til institusjoner og andre offentlige bygg.
Workwear
Workwear, Smile, Tent
Personal computer, Interior design, Table, Furniture, Smile, Desk
Vehicle registration plate, Automotive design, Tire, Wheel, Car, Window, Sky

Vil ha flere med på laget

For å møte økende oppdragsmengde og ruste seg for fremtiden, søker firmaet nå flere dyktige medarbeidere som vil være med på laget.

– Vi søker selvstendige og ansvarsbevisste tømrere med fagbrev og variert erfaring. Dessuten er det viktig at du er flink til å kommunisere med kunden og er bedriftens ansikt utad på en god måte, sier Sturla og Per-Erik.

Byggmesterfirmaet har også lang tradisjon for å utdanne sine egne fagfolk. Flere av bedriftens ansatte har gått i lære hos Per-Erik Østlie – inkludert Sturla selv.

– Rundt regnet utdanner vi 1-2 tømrere i året. De aller fleste får tilbud om fast jobb og velger å fortsette i bedriften etter endt læretid og bestått fagbrev. For de rette personene vil det etter hvert også være muligheter for å avansere til for eksempel tømrerbas eller prosjektleder, forteller Sturla.

I GODT SELSKAP: Denne trivelige gjengen ønsker seg gjerne flere kolleger. Bak fra venstre: Per‐Erik Østlie, Even Borge, Petter Oppegaard, Guntars Avinelis, Sturla Kaasa og Linda E. Bjerkeland. Foran fra venstre: Christian Martin Jahren, Svend Harald Kvarme, Ole Morgan Stubberud, Bjørn Yttervik og Trygve Waltoft Røsholm.

Kompiser og kolleger

Foruten gode muligheter for faglige utfordringer, er firmaet kjent for sitt gode sosiale arbeidsmiljø. Her er takhøyde stor og stemningen uhøytidelig.

– Morgenkaffen før vi drar ut på jobb er viktig i hverdagen. Vi forsøker også å få til jevnlige sosiale sammenkomster på fritiden. Forhåpentligvis får vi også til en utenlandstur snart for å markere bedriftens 50-års jubileum som var i fjor, sier Sturla.

Han mener det sosiale miljøet på arbeidsplassen har bidratt til gode vennskap blant kolleger – også utenfor jobben.

– Flere har forblitt gode kamerater, selv om noen har sluttet og funnet seg nye jobber. Det synes vi er veldig hyggelig.

KVALITETSBEVISST: Trygve (f.v.), Bjørn og Even har planene klare for sitt neste prosjekt.

Variert virksomhet

Gjennom over 50 år i bransjen, har firmaet vært med på både stort og smått rundt omkring i Follo-distriktet.

Som medlem av Mesterhus har de lang erfaring med bygging av nye boliger, og har i tillegg jobbet mye med rehabilitering. De driver også med tomteprosjekter i egen regi, hvor de utvikler, tegner og bygger boliger som legges ut for salg.

– Vi har bygget mange flotte boliger som vi er veldig stolte av, blant annet i Nylendeveien og Beverveien. Akkurat nå holder vi på med et egenutviklet felt med fem eneboliger. Vi står også bak flere samfunnshus og kjente forretningsbygg som Våg-senteret og Langhuset på Langhus, forteller Per-Erik.

Selv om det gode håndverket alltid ligger i bunn, er de opptatt av å gjøre ting mest mulig effektivt.

– For noen år siden startet vi egen innendørs elementproduksjon. Det både forenkler byggeprosessen, gir bedre HMS og ivaretar alle kvalitetskrav uansett årstid, mener Sturla.

Kontakt

Adresse
Lillestrømveien 174
1914 Ytre Enebakk

Telefon
64 92 39 39

E-post
post@pererikostlie.no

Alle foto: Johanne Holm Pedersen