Sommer'n ved kysten

IMG_7198.JPG

Ingeniører som vet å trykke på de rette knappene

De to dyktige ingeniørene i Ekeberg Marine er fagfolk som vet å trykke på de rette knappene, bokstavelig talt. Med sin kompetanse på elektro, design og maskinsikkerhet, er det kun fantasien som setter grenser for hva de kan tilby av smarte produkter og løsninger.

ANNONSØRINNHOLD FRA

EM logo_orig_skjerm.jpg

Ekeberg Marine er et firma som har gjort det til sitt levebrød å gjøre hverdagen enklere for kundene. Offshore, marine, jordbruk, elektro og andre typer landbasert industri er bare noen eksempler på bransjer som nyter godt av løsningene til selskapet.

– I prinsippet kan vi tilby radiofjernkontroller for alt som finnes av elektriske komponenter og hydraulikkstyringer. Mange ønsker også fjernstyring som en tilleggsfunksjon til knapper, joystick og brytere, sier daglig leder Hans Kulsrud.

Kundene er blant andre bønder, fiskere, maskinbyggere og produsenter av elektriske komponenter og styringssystemer. På kundelisten finner vi også kjente navn som Equinor, Shell og Hadeland Glassverk.

– En stor del av kundene våre finner du innen offshore og maritim sektor. Men vi har også mange innen landbasert industri som jobber med elektro, automasjon og sikkerhet, forteller Hans.

Siden firmaet startet opp i 2012, har de vært med på det meste – fra elektrifisering av seilbåter til introduksjon i Norge og Sverige av det som sannsynligvis er Norges eneste trådløse nødstopp.

Ulike fjernkontroller, strømregulatorer for å styre varme i industriapplikasjoner, samt sikkerhetskomponenter for adgangskontroll, produksjonslinjer og roboter er andre eksempler.

– Det er egentlig bare fantasien som setter grensene for hva vi kan levere innen våre segmenter, smiler den erfarne sivilingeniøren.

Å hjelpe kunden med skreddersøm er en del av hverdagen. Både Hans og kollegaen Bjørn er erfarne elektrotegnere og det kommer godt med i kommunikasjon med kundene.

Sivilingeniør som vet å trykke på de rette knappene! Hans Kulsrud i Ekeberg Marine kan tilby fjernkontroller for det meste. Blant annet har de introdusert det som sannsynligvis er Norges eneste trådløse nødstoppknapp.

IMG_0501.JPG

Kun fantasien setter grensene

Ekeberg Marine er et rådgivende ingeniørfirma og en forhandler som har spesialisert seg på hovedsakelig to fagområder – elektrotegninger og CE-merking av maskiner etter EUs regelverk. Bedriftens to ansatte har i tillegg et tett samarbeid med andre ulike konsulenter og underleverandører av programmeringstjenester.

– Selv om vi er få ansatte og jobber innenfor et relativt snevert fagfelt, kan vi håndtere alle typer kunder. Vi har levert løsninger til både store oljeplattformer og private oppfinnere som jobber hjemme i sin egen garasje, forteller Hans.

Firmaet har i dag tre agenturer. Advanced Energy tyristor-regulatorer brukes til å regulere effekter fra noen få hundre watt til flere megawatt, for industrielle applikasjoner, blant annet offshore.

Euchner lager vanlige sensorer og spesialkomponenter til sikring av blant annet produksjonslinjer og annen industri – enten det er snakk om nødstoppknapper, avanserte lysgardiner eller spesielle dørhåndtak for adgangskontroll.

Tyro Remotes lager driftssikre fjernkontroller med lang rekkevidde for industriell radiostyring av kraner, lasteutstyr, garasjeporter, kjøretøy, roboter og ulike produksjonsanlegg på land og til vanns. Alt kan fjernstyres!

Foruten muligheten til å skreddersy komplette tekniske løsninger for kundene, leverer de også alt innen elektrorelatert dokumentasjon – fra risikovurderinger for personsikkerhet ved bruk av maskinene, til komplette tegningsunderlag på tusenvis av sider for elektrotavlebyggere, verft og fabrikker.

– Fordi våre løsninger legger grunnlag for CE-merking av maskiner og produksjonslinjer, og fordi vi tilbyr maskinsikkerhetskomponenter, kommer mange kunder tilbake til nettopp oss, sier Hans.

Hans Kulsrud foran seilbåten Galactic Viking, eid av Bjørn Lindgren, som Ekeberg Marine har vært med på å gjøre helelektrisk.

IMG_0514.JPG

Trives best som liten

Selv om Hans Kulsrud og kollegaen gjerne jobber for store industrikunder, trives de selv aller best med å være små. Det tror de kundene også setter pris på.

– Vi er veldig "ubyråkratiske", og kundene kan ringe oss når som helst og få svar på det de lurer på. Når prosjektet krever det, leier vi inn kompetansen vi eventuelt ikke har selv eller for å øke kapasiteten. God service er viktig for oss, understreker han.

De jobber muligens innenfor et snevert fagfelt, men kompetansen på feltet er til gjengjeld høy. Det gjør at de kan hjelpe kundene med å finne frem til de beste løsningene for det enkelte prosjekt.

– Kundene vet ofte ikke hva de skal ha før de har snakket med oss. Kanskje finner vi ut at de trenger noe helt annet enn det de først trodde. Uansett finner vi alltid frem til produkter og løsninger som de faktisk vil få stor nytte av, sier Hans.

Han understreker at det er mer kostnadseffektivt å bruke litt mer tid på planlegging og investering i en litt dyrere løsning som varer, enn å hoppe på den første og billigste du kommer over på nett. Ofte kan en tusenlapp eller to ekstra gi noe som varer i 20 år og ikke noen måneder, som ofte er tilfelle fra Kina og andre lavkostland.

– Du kan muligens finne noe på en utenlandsk nettside som koster brøkdelen av prisen, men som går i stykker etter noen måneder. Da er det mye bedre å investere i en varig løsning som fungerer optimalt med hensyn til bruksområdet. Det lønner seg alltid, avslutter Hans Kulsrud.

Driftssikre strømregulatorer for industrielle applikasjoner er et eksempel på hva Ekeberg Marine kan hjelpe kundene sine med. For Hans Kulsrud og kollegaen er det nesten bare fantasien som setter grensene for hva de kan levere.

IMG_0510.JPG

Kontakt oss

Adresse
Kontor: Skogstien 7, 1545 Hvitsten
Lager / verksted: Drøbakveien 425, 1433 Ås

Telefon: 64 94 01 00 / 951 96 535
E-post:  hku@ekebergmarine.no

Se vår hjemmeside for mer informasjon
Følg oss på Facebook


Ekeberg Marine

  • Ekeberg Marine AS ble startet 2012 som et engineering-firma innen elektro, instrument og styresystemer.
  • Firmaet leverer i dag konsulenttjenester, kurs og dokumentasjonsløsninger for alle bransjer.
  • De hjelper ofte kunden med "problemdokumenter", digitalisering av gammel og ny dokumentasjon og elektrotekniske beregninger sent i et prosjekt – enten det er snakk om noen få timer, uker eller flere måneders varighet.
  • Ekeberg Marine skiller seg ut fra de store konsulenthusene ved å tilby effektive tjenester med rett verktøy, innenfor sine fagområder.

Hos oss blir drøm til virkelighet - uansett anledning!

Ramme Fjordhotell.jpg