Sommer'n ved kysten

Follo Ren-2.jpg

Her går ferieprosjektet ditt som en drøm!

I år er det mange som forbereder seg på hjemmeferie. Har du ikke gjort det fint i hus og hage, er det fortsatt ikke for sent. Gjenvinningsstasjonene til Follo Ren har lange åpningstider i hele sommer, noe som gjør at ryddeprosjektet ditt går som en drøm!

ANNONSØRINNHOLD FRA

Logo.png

Sommeren er høysesong for oppussing og opprydding. I år er dette kanskje mer aktuelt enn noensinne. Som en følge av den spesielle tiden vi er inne i, er det stadig flere som forbereder seg på å tilbringe sommerferien hjemme.

Det har ført til hektisk aktivitet ved gjenvinningsstasjonene til Follo Ren.

– For oss er dette den travleste årstiden. Folk rydder i hagen, pusser opp og gjør det fint hjemme til ferien, sier informasjonskonsulent Jonas Fossum.

Follo Ren er renovasjonsselskapet for kommunene Frogn, Nesodden, Nordre Follo og Ås. Foruten å ha ansvaret for avfallshenting hos rundt 45.000 husholdninger, har selskapet tre gjenvinningsstasjoner på Oppegård, Bølstad og Teigen.

Her kan alle innbyggere i eierkommunene levere alt av avfall til gjenvinning hele sommeren gjennom. Med åpningstider alle dager i uken unntatt søndag, har du mange muligheter til å bli kvitt det meste både raskt og effektivt.

– Vi har samme åpningstider gjennom hele sommeren, med langåpent til klokka 20 fra mandag til torsdag og lørdagsåpent til klokka 15, forteller Jonas.

Rune Olsen er en av mange innbyggere i Follo som gjør det fint i hus og hage før sommerferien.

Follo Ren-10.jpg

God planlegging gjør jobben enklere!

Selv om alt ligger til rette for enkel levering av avfallet ditt ved gjenvinningsstasjonene til Follo Ren, kan du selv bidra til å gjøre det enda enklere.

Med litt ekstra planlegging og sortering i forkant, kan du raskere dra hjem igjen og fortsette med prosjektet ditt eller ferien!

– Hvis du skal levere mye forskjellig, lønner det seg alltid å sortere i forkant. Vi tillater ikke at det kastes avfallssekker i våre containere. Alt avfall må sorteres. Dersom du må frakte avfall i sekker til gjenvinningsstasjonen, anbefaler vi gjennomsiktige sekker. Da vil det gå raskere i mottakskontrollen. Men alt avfall også i de blanke sekkene må sorteres i riktig container, sier Jonas.

Han anbefaler også å følge skilting for både avfallssortering så vel som for kjøring og parkering, slik at besøket blir trygt og enkelt – både for deg selv og andre.

Skulle du være i tvil, er det bare å spørre en av de mange dyktige folkene som jobber der!

– Vi svarer deg på alt fra riktig kildesortering til hvor du kaster de ulike avfallstypene inne på stasjonene. Husk at du også kan kaste glass- og metallemballasje og tekstiler på våre over 100 returpunkter rundt om i kommunene, minner Jonas på.

Informasjonskonsulent i Follo Ren, Jonas Fossum, har mange gode råd til deg som planlegger et ryddeprosjekt.

Follo Ren-1.jpg

6 nyttige tips fra Jonas

1. Sorter avfallet mest mulig i forkant
2. Avfall som sorteres i sekker, bør være i gjennomsiktige avfallssekker
3. Bruk hansker på grunn av koronatiltak – ta med egen kost eller spade om nødvendig
4. Følg skilting og retningslinjer
5. Tenk på plassering av bil, gjør plass til andre
6. Spør en av de ansatte hvis noe er uklart

Avfallslevering med god avstand

Da koronaen for alvor kom til Norge i midten av mars, var ikke Follo Ren sen med å sette i verk tiltak – blant for å opprettholde god nok avstand der mange mennesker er samlet på ett sted.

– Vi følger rådene fra FHI og myndighetene tett. For kundene sin del har det fører det først og fremst til begrensning på antall besøkende som kan være på gjenvinningsstasjonen samtidig. Det har skapt litt kø i perioder med stor pågang, men det går stort sett greit, sier Jonas.

Han anbefaler tirsdager, onsdager og torsdager som gode dager å ta turen til gjenvinningsstasjonene, da det som regel ikke er like mange besøkende på disse dagene.

Og skulle du være av de bekymrede typen, forsikrer han at de de tar smittevern på største alvor.

– Du kan betale med Vipps eller kontaktløst ved alle våre gjenvinningsstasjoner. Alle bankterminaler og andre berøringsflater blir hyppig rengjort. Vi har også fjernet alt av koster og spader. Ta med egne hvis du trenger dette til for eksempel levering av hageavfall. Bruk egnede hansker slik at du ikke skader deg, anbefaler Jonas.

Med MiljøID er alle husstander tilknyttet eierkommunene i Follo Ren sikret lavest mulig pris ved levering av avfall til gjenvinningstasjonene. Stasjonsleder på Bølstad, Thomas Dunker, registrerer enkelt kundens adgangskort.

Follo Ren-11.jpg

Enklere og billigere med MiljøID

Follo Ren drives etter selvkostprinsippet. Det vil si at selskapets tjenester finansieres gjennom gebyrer fra innbyggerne.

For å sikre at private husstander i kommunene får levert avfall til en lavere egenandel, innførte Follo Ren fra 1.februar et adgangskontrollsystem på gjenvinningsstasjonene.

– Systemet gjør det enklere å skille mellom privatpersoner og næringskunder i kommunene, og de som eventuelt kommer fra andre steder. For oss er det viktig at de som allerede betaler renovasjonsgebyr, kan levere avfall til en lavere pris, sier Jonas.

Med appen MiljøID får du beviset på at du er innbygger eller tilhører en husstand i en av kommunene. Ønsker du ikke å ha adgangsbeviset på telefonen, kan du bestille et fysisk adgangskort via nettsiden til Follo Ren.

– Mange har tatt det i bruk det nye adgangsbeviset, og det fungerer veldig bra! Vi anbefaler alle å laste ned appen eller bestille adgangskortet. Det tar bare fem minutter, men gir deg mye tilbake, anbefaler Jonas.


Her kan du laste ned MiljøID

Det er ingen ting å si på åpningstidene til Follo Ren! Jonas Fossum (f.v.) og Asbjørn Gulbrandsen, driftsoperatør på Bølstad, ønsker deg velkommen til en enkel og effektiv avfallslevering i hele sommer.

Follo Ren-5.jpg

Kontakt oss

Adresse
Kveldroveien 4, 1407 Vinterbro

Åpningstider kundeservice
Mandag - fredag: 8:00 - 15:30

Telefon: 90 80 40 10
E-post:  post@folloren.no

Se vår hjemmeside for mer informasjon
Følg oss på Facebook

Follo Ren IKS

  • Follo Ren er et interkommunalt renovasjonsselskap eid av kommunene Frogn, Nesodden, Nordre Follo og Ås i Viken.
  • Follo Ren har ansvar for innsamling, transport og behandling av avfall som faller innenfor det til enhver tid gjeldende kommunale ansvarsområdet etter Forurensningsloven, og supplerende bestemmelser gitt av sentrale forurensningsmyndigheter.
  • Follo Ren drives etter selvkostprinsippet. Det vil si at selskapets tjenester finansieres gjennom gebyrer fra innbyggerne. Regelen er at gebyrene fra innbyggerne i sum ikke kan overstige hva det koster å levere tjenesten.
  • Hver måned tømmer Follo Ren ca. 61 000 beholdere og fellesløsninger hos ca. 45 000 abonnenter (ca. 115 000 innbyggere), noe som årlig utgjør ca. 1,2 millioner tømminger.
  • Follo Ren har ansvar for 110 miljøpunkter for glass- og metallemballasje og tekstiler, fordelt på de fire eierkommunene.
  • Follo Ren drifter tre gjenvinningsstasjoner. De tre gjenvinningsstasjonene tar imot til sammen ca. 180 000 besøkende i løpet av et år.
  • Til sammen samler Follo Ren inn og behandler ca. 57 000 tonn avfall hvert år.
  • Selskapet har i dag 35 medarbeidere fordelt på gjenvinningsstasjonene og administrasjon.

Vi sørger for et komplett og grønt uteområde hvor du kommer til å trives

Hagespesialisten.jpg