Sommer'n ved kysten

Hagespesialisten 2.jpg

Vi sørger for et komplett og grønt uteområde hvor du kommer til å trives

Ønsker du deg en hage med vakre blomster, grønt gress og egendyrkede grønnsaker? Det første du må gjøre er å finne inspirasjon og planlegge nøye. Uansett størrelse på hagen, er det fullt mulig å få en flott uteplass, og dermed et sted til velvære og avslapning. Hagespesialisten AS tilbyr alt som tilhører hage og uterom. Dermed er det duket for en frodig sommer – i mange år fremover.

ANNONSØRINNHOLD FRA

logo nett.jpg

Torgeir Koteng har alltid hatt grønne fingre og trives mellom busker, trær og planter. I 1998 var mesterbrevet på plass og et år senere startet han Hagespesialisten AS.

Målsettingen var å tilby alt til utsiden av huset. Dyktige fagfolk hjelper deg med alt - fra du planlegger huset ditt, til hvilke trær som bør bli stående, grunnarbeid, trapper, mur, plassering av ulike elementer og beplantning.

Alt tilrettelegges slik at hagen eller uteområdet kan vedlikeholdes av kunden selv eller av en av medarbeiderne i Hagespesialisten.

De første årene var det fem ansatte, men etter som årene gikk vokste bedriften. Arbeidsstaben består av 17 ansatte, inkludert tre med mesterbrev og ni med fagbrev.

Øyvind Johansen har grønne fingre og mestrer hele spekteret av hageredskaper. Saksen er et godt hjelpemiddel og den drevne anleggsgartneren vet hvor og hvordan den skal brukes.

Hagespesialisten 3.jpg

Satser på grønne fingre fra egne rekker

Lærlinger er også en viktig del av laget. I dag er det fem personer som går i lære, hvorav alle er på ulike stadier av opplæringstiden.

– Læretiden er på mellom to og fem år, avhengig av hvilken løype du går. Vi har flere voksenlærlinger. Vårt yrke har behov for fagkyndige. I Norge er det slik at etterveksten så vidt klarer å håndtere den mengden som går av med pensjon eller bytter jobb i siste del av arbeidslivet, sier daglig leder Torgeir Koteng.

Han legger til at det har vist seg vanskelig å få tak i utdannet arbeidskraft. Er du en dyktig anleggsgartner i Norge, er sjansen stor for at du allerede har en fast jobb.

Derfor satser de heller på å utdanne egne fagarbeidere.

– Vi kan tilby et godt arbeidsmiljø med trivsel og interessante arbeidsoppgaver. Dette har vist seg å være den riktige strategien da lærlingene velger å bli i bedriften etter endt utdanning. På den måten får vi dyktige medarbeidere, som kjenner bedriften og hvordan vi jobber, fortsetter Torgeir.

Lærlingene er i alle aldre, og flere av de som nå er i opplæring, er voksne. Allerede fra første stund har Torgeir vært klar på at alle skal få en sjanse. Opp gjennom årene har mange av lærlingene hatt et tøffere utgangspunkt enn andre. Han har tatt inn alt fra de som har droppet ut av skolen, har hull i CV’en og de som har møtt veggen.

– For oss er det viktig å være med å gi mennesker en ny mulighet til å lykkes innenfor et fag og yrke. Jeg oppfordrer alle bedrifter til å gjøre det samme, sier daglig leder.

Øyvind Johansen tar godt vare på blomstene. Kombinasjonen av farger og grønt gir et vakkert blomsterbed.

Hagespesialisten 5.jpg

Vi gir deg et flott resultat - uansett størrelsen på hagen!

Hagespesialisten har lang erfaring med nyanlegg og vedlikehold av prosjekter som krever høy standard. Her er ingen oppdrag for små eller for store, og de påtar seg gjerne utfordrende og spennende prosjekter.

Inspirasjon og planlegging er de viktigste elementene når du skal sette i gang med hagen. Resultatet blir en spennende og variert hage eller uterom.

Det kan være lurt å ta en titt på andre hager i nabolaget eller magasiner for å finne inspirasjon. Neste steg mot drømmehagen er å kontakte en anleggsgartner slik at du kan legge frem ønsker og budsjett.

Med mer enn 50 års erfaring fra bransjen, kan Hagespesialisten hjelpe deg uansett størrelsen på hagen.

Torgeir forteller at de har utført arbeid på en rekke hager med begrenset område. Selv med få kvadratmeter har de skapt flotte uteområder med smale hekker, lave skillevegger og vakker beplantning.

– Mindre flater gir jo litt begrensning med tanke på hva man kan tillate seg når det kommer til rom for utfoldelse, altså plass til lek for barna og plass til voksne. Men med god planlegging blir det flotte resultater, smiler Torgeir.

For hager med et større areal er det mange muligheter og dermed lettere å planlegge. Større installasjoner som inngangsparti og snuplass foran garasjen, er faste elementer som må være der de er.

De resterende elementene planlegges sammen med kunden. Kommunikasjon er viktig slik at kunden får den hagen og uteplassen som er ønskelig, enten det gjelder farge på blomstene, plen, jacuzzi og trær. Det er en rekke innfallsvinkler og løsninger tilgjengelig. Ekspertråd gjør veien mot en perfekt hage enklere.

– Faget vårt er definitivt ett av de største i forhold til omfang. Det er utrolig mye spennende å jobbe med. Vi jobber med bakken, gulv, trær, blomster, fosser og tak. Faget er ekstremt stort og variert. Vi klarer alltid å tilby kunden noe som er unikt og som de vil ha, sier Torgeir.

Vann har en beroligende effekt på oss. Hagespesialisten lager vannløsninger i hagen som virker og varer år etter år. Øyvind Johansen tar en liten pause og mater koien som bor i dammen.

Hagespesialisten 8.jpg

En vakker hage krever god planlegging

Med hektiske hverdager er det naturlig av vi ønsker en vedlikeholdsfri hage. I alle fall så langt det lar seg gjøre.

Det innebærer at hagen har klare definerte soner og at det er plantet riktige planter på rett sted. Plantene må også være satt tett nok slik at ugress og uønsket vegetasjon ikke får vokse opp. Deretter følger anleggsgartnerne opp med gode planløsninger som er tilpasset hver enkelt kunde.

Torgeir forteller at de vedlikeholder hundrevis av private hager. Det er deres jobb å gi hver enkelt kunde en så fin hage som mulig, med minimalt vedlikehold.

Da er det noen elementer som går igjen: Plenen kan enkelt klippes med en robotgressklipper og det er satt opp automatisk vanning. Det er også viktig å bruke riktig dekkemateriell i etableringsfasen, hvor biologisk nedbrytbar barkduk er et godt alternativ.

– Husk at hagen er et prosjekt som du må bruke de neste 10-15 årene på. Hagen er levende, ikke en gjenstand. I hagen skjer det en utvikling hele tiden, og du skal glede deg over utviklingen, ikke bare resultatet. Derfor er det viktig at du bygger riktig fra start. På den måten unngår du ekstra kostnader på sikt, råder Torgeir.

Han legger til at når du skal bygge opp hagen din, må veien mot sluttresultatet styres av logistikk. Du får best resultat om du starter i den delen av hagen som er vanskeligst å komme til.

Hagespesialisten er en veletablert bedrift hvor medarbeiderne har bred kompetanse. Her jobbes det etter regelverk og med sterke kvalifikasjoner.

Torgeir understreker at det er viktig for kundene å se på totalpakken – ikke bare pris.

– For det beste resultatet i hagen er det viktig at du som kunde finner den rette samarbeidspartneren. Ikke la deg skremme av at det er lang ventetid hos gartneren. Hos oss er det fire måneders ventetid. Grunnen er at det vi leverer skal være sikkert og bra, med kvalitet i alle ledd. Bedrifter som jobber etter dette prinsippet har lang levetid, som igjen er en trygghet for kunden, understreker Torgeir.

Med Hagespesialisten får du et trivelig hagemiljø som er gull verdt. Du trenger ikke ha grønne fingre for å få det til. Dyktige og kunnskapsrike medarbeidere gjør jobben for deg!

En kunnskapsrik og dyktig gjeng med grønne fingre! Svein Hofseth (f.v.), Samuel Haugum, Niklas Koteng og Øyvind Johansen står klare til å hjelpe deg med sommerens uteområde.

Hagespeialisten_11.jpg

Hagen er levende og trenger jevnlig stell. Lys er viktig for alle planter, og Øyvind Johansen setter spotlight under greinverket.

Hagespesialisten 6.jpg

Hagespesialisten hjelper deg med å oppfylle drømmen om den perfekte hage.

Hagespesialisten 9.jpg

Kontakt oss

Telefon: 909 19 370
E-post: post@hagespesialisten.no

Se vår hjemmeside for mer informasjon
Følg oss på Facebook

Adresse
Morgensolbakken 13, 1458 Fjellstrand

Hagespesialisten AS

  • Vi er din totalleverandør av alt som tilhører hage og uterom.
  • Vi har mer enn 50 år med mestererfaring innen bransjen.
  • Ved god planlegging får du en spennende hage, som utvikler seg etter hvert som de blir eldre og vokser til.
  • Bedriften ble etablert i 1999.
  • Vi har 3 mesterbrev og 9 fagbrev blant våre ansatte.
  • Vi legger vekt på å videreutdanne våre medarbeidere, og rekruttering er en viktig del av utviklingen av vår bransje.
  • Hovedandelen av våre oppdrag er i store deler av Oslo, Akershus og Østfold.
  • Hagespesialisten AS er godkjent miljøfyrtårn.
  • Vi har sentral godkjenning og er en HMS-sertifisert bedrift.

Ingeniørene som vet å trykke på de rette knappene!

Ekeberg Marine.JPG