Sommer'n ved kysten

Oscarsborg-33.jpg

Ekte matglede og avslappet stemning i historiske omgivelser

Oscarsborg ligger som en perle midt i Drøbaksundet. Ferjen har lagt til kai og sultne besøkende setter kursen mot Havnekroa, hvor duften av nystekt pizza spres med den milde sommerbrisen. Fra bryggen høres glade barnestemmer som forteller at krabben er fanget med håven.

ANNONSØRINNHOLD FRA

Havnekroa Oscarsborg - logo_2.jpg

Ved vannkanten til Oscarsborg gjestehavn ligger Havnekroa, som ønsket sine første gjester velkommen i 2012.

Beliggenheten på den historiske øya er en attraksjon i seg selv, men det er de velsmakende rettene og trivelige atmosfærene som lokker sultne besøkende.

Kvikksølvet i termometeret viser 30 grader og det er fullt på uteserveringen. Rundt bordene sitter par, vennegjengen og familier. Glassene er fylt med iskald drikke og de nyter utsikten mot havne og festningen mens de venter på maten.

Ut fra kjøkkenet kommer smilende servitører med en ene retten etter den andre. Det serveres store mengder av salater, rekesmørbrød, kremet fiskesuppe, italienske pizzaer, hamburgere, barnemenyer og desserter.

Bestselgeren er hamburgerne, som produseres på egen resept hos slakter Strøm-Larsen i Oslo.

Det er endelig sommer på Havnekroa igjen!

Velkommen til Havnekroa - en trivelig restaurant i historiske omgivelser! Jani Minxhali (t.v.) og Vasil Doka ser frem til å servere sultne gjester i alle aldre i sommer.

Oscarsborg-27.jpg

Nok opplevelser til å fylle dagen

– I år blir det jo litt annerledes med tanke på situasjonen. Vi har tilpasset oss situasjonen og tilbyr kontaktløs besøk. Det vil si at gjestene kan bestille og betale fra mobilen. Mat og drikke får de selvfølgelig servert til bordet av våre medarbeidere, sier daglig leder Jan-Erik Gonzalez.

Også med tanke på antall gjester har de gjort tiltak etter råd fra myndighetene. Normalt sett er det plass til 120 gjester på uteplassen. Per i dag er det redusert til 75 plasser. Inne er det plass til 45, men nå er antall redusert til 25 personer.

Med tanke på hvor populært det er å spise på Havnekroa, er det absolutt å anbefale at du reserverer bord på forhånd. Skulle du mot formodning ta besøket på sparket, er det nok å finne på mens du venter på et ledig bord.

Ta deg en spasertur og nyt den vakre naturen, utforsk den historiske festningen eller frisk opp historiekunnskapene på museet.

Oscarsborg kan oppleves hele året, og hver sesong har sin egen sjarm. Sommeren er naturligvis høysesong. Det hviler en spesiell stemning over øya. Her kan du trekke pusten, senke skuldrene og nyte dagen.

Samtidig får du en stor dose historie – du blir en del av den. Historien oppleves der den skjedde.

Ta turen til Festningmuseet og hør detaljerte beskrivelser om hvordan hendelsene den 9.april 1940 utartet seg. Det kan ikke ha vært lett for soldatene å se fremmede skip komme seilende inn, nesten skjult av tåken. Senkningen av Blücher regnes som den viktigste hendelsen i norsk historie i moderne tid. Museet er interaktivt, og egner seg for besøkende i alle aldre.

Foruten Festningsmuseet er Oscarsborg hjem til Kystartillerimuseet, Ildledningsmuseet, Torpedobatteriet og Kanonparken. Noen av museene er det kun inngang om du har bestilt guide.

Marigklen Ntinis og Spyridon Droulos frister med italiensk pizza på Havnekroa Oscarsborg i sommer!

Oscarsborg-25.jpg

Familiens yngste medlemmer står i fokus

Jan Erik forteller at helt siden de åpnet har fokuset vært på barnefamilier. Menyen inkluderer favoritter som pølser, kylling nuggets, pommes frites og pizza.

Oscarsborg egner seg utmerket for barnefamilier hvor de yngste medlemmene også kan utfolde seg før og etter maten. Eventyrlysten kan bli med på tunnelsafari i Oscarsborg spennende underverden. Det er hinderløyper, badestrender og krabbefiske.

– Når jeg ankommer øya og ser ungene i redningsvest ligge på magen på brygge og fiske etter krabber, ja da er det sommer, smiler Jan-Erik.

Det er også satt opp en iskiosk som lokker med store softis med strøssel i alle farger og smaker, mineralvann og enkle retter.

Daglig leder legger ikke skjul på at det går mye is i sommermånedene.

Havnekroa er kjent for sin pizza. Det forsvinner et høyt antall av den italienske retten hver sommer. Spyridon Droulos (f.v.), Avni Bouzo, Marigklen Ntinis, Jani Minxhali og Vasil Doka - som er enige i at sommeren er best her ute på Oscarsborg.

Oscarsborg-26-redigert.jpg

Hos oss tenker du ikke kalorier!

Havnekroa er lett tilgjengelig fra både Drøbak og Oslo. Det går ferjer hver time, og restauranten ligger kun fem minutters gange fra kaia på Oscarsborg.

Det veletablerte spisestedet er også ettertraktet blant båtfolket, som kan legge til i gjestehavnen rett nedenfor.

Havnekroa er åpen fra klokken 11:00 alle dager, og tilbyr frokost for de som ankom med de første ferjene og for båtfolket som ikke ønsker å lage mat selv.

De har også alle rettigheter og mange velger å slappe av med gode venner og noe godt i glasset.

Tar du en titt på dessertmenyen er det best å ikke tenke kalorier. Her er det lett å la seg friste av sjokoladekake, ostekake med bringebær eller karamell og brownie. Noen ganger det rett og slett umulig å velge, så da blir det «ja takk, begge deler»!

På Oscarsborg er bensinbiler forbudt. Jan-Erik Gonzalez benytter elbil når han skal farte rundt på den historiske øya.

Oscarsborg-4.jpg

Havnekroa er mer enn bare sommergjester

Oscarsborg er i hovedsak en sommerdestinasjon, men kan fint besøkes når nettene ikke er lyse og temperaturen ikke like behagelig.

– Vi har arrangert alt fra sommeravslutninger for bedrifter til møter for båtforeninger. Det er ofte gjester som har vært hos oss i privat regi og som ønsker å ha et arrangement hos oss gjennom bedriften eller foreningen. Det setter vi jo pris på, sier Jan-Erik fornøyd.

På Havnekroa er det tilrettelagt slik at alle skal kunne komme, slappe av og spise godt. Menyen tilbyr noe for alle og enhver, til rimelige priser.

– Tidligere har vi hatt trubadurer og små konserter på fredagene. Da spiller de utenfor restauranten, til glede for gjestene. Vi regner med at dette også blir en del av sommeren i år, forteller daglig leder.

Havnekroa arrangerer også konferanser, julebord og andre markeringer. Med eget konferanse- og selskapsrom kan det arrangeres både møter, bryllup, konfirmasjoner og bursdager for både private og bedrifter.

Lyden av torpedoene som suste mot tyskerne den 9.april 1940 har for lengst stilnet. Øya lokker fremdeles besøkende i store antall. Båtfolk, turister, vennegjenger, par og familier. Alle sultne på opplevelser, avslapning og et godt måltid. Oscarsborg oppfyller alle kriteriene.

Jan-Erik og hans dyktige medarbeidere på Havnekroa ser frem til å ønske deg velkommen. Du kan glede deg til et smakfullt måltid i historiske og avslappende omgivelser!

NAM NAM! Hva er vel bedre enn nystekt italiensk pizza med masse godt på og en kald drikke i sommervarmen?

Oscarsborg-28.jpg

VELKOMMEN TIL HISTORISKE OSCARSBORG!

Oscarsborg Hotel & Resort tilbyr overnatting og et bredt aktivitetstilbud for både små og store.

Oscarsborg-8.jpg

Velkommen til Oscarsborg! Dette er et magisk sted, hvor idyll, avslapning, historie, ettertanke og ydmykhet blandes sammen og gir besøkende en dag de ikke glemmer. Du kan gå alle steder på borgen, så sant det ikke er låst. Hele Oscarsborg er fredet - vis respekt og hensyn.

Oscarsborg-12.jpg

I år er det 80 år siden senkingen av Blücher. Oberst Birger Eriksen utviste mot og handlekraft da han beordret at det skulle skytes mot de tyske skipene som kom opp Drøbaksundet 9.april 1940. Til tross for manglende instrukser fra sine overordnede, utførte obersten jobben etter beste evne. I dag minnes Eriksen og hans menn for en fremragende innsats.

Oscarsborg-16.jpg

Dette er samme type torpedo som senket den tyske krysseren Blücher den 9.april 1940. Skipet var oppkalt etter Gebhard Leberecht von Blücher, en av seierherrene under Slaget ved Waterloo.

Oscarsborg-5.jpg

Selv geitene koser seg på Oscarsborg. Du kan bevege deg fritt rundt på øya, og det er lov å kose med geitene, noe som både barn og voksne synes er stas.

Oscarsborg-22.jpg

På kjøkkenet i Havnekroa er det hektisk aktivitet. Marigklen Ntinis (t.v.) og Spyridon Droulos gjør klar nok en pizza.

Oscarsborg-23.jpg

Rundt om på Oscarsborg er det en rekke idylliske plasser hvor du kan slappe av og nyte omgivelsene.

Oscarsborg-3.jpg

Kontakt oss

Telefon: 402 01 112
E-post: post@havnekroa.no

Se vår hjemmeside for mer informasjon
Følg oss på Facebook

Adresse
Nordre Kaholmen, Oscarsborg gjestehavn

Åpningstider
Mandag – torsdag: 11:00 – 19:00
Fredag - lørdag: 11:00 – 20:00
Søndag: 11:00 – 17:00

Havnekroa Oscarsborg

  • Vi holder til i vannkanten på Oscarsborg gjestehavn.
  • Hos oss inntar du et velsmakende måltid på en øy full av historie, severdigheter og flott natur.
  • Vi har fokus på smakfulle og mangfoldige retter, uformell stemning og ekte matglede.
  • Vi serverer alt fra italiensk pizza, hamburger til kjøtt og fisk rett fra grillen.
  • Restauranten har plass til 45 gjester inne. Den solfylte uteserveringen rommer opptil 120 gjester.
  • Havnekroa er det perfekte sted for en matbit og noe godt i glasset. Len deg tilbake og nyt utsikten over havnen og Oscarsborg.
  • Vi har også konferanserom/selskapsrom med alt av AV-utstyr.

Her får du alt du trenger til sommerens byggeprosjekt - stort som smått

Gulbjrnrd Byggmarked.jpg