Sommer'n ved kysten

Ramme Fjordhotell-7.jpg

Hos oss blir drøm til virkelighet
– uansett anledning!

Ramme har en lang historie, som strekker seg tilbake til steinalderen. Kunstnere har foreviget det vakre landskapet i bilder og med ord. Nå er det duket for en ny era: På sensommeren åpner Ramme fjordhotell – hvor moderne komfort kombineres med fortidens storhet og sjarm.

Classic Norway Hotels - logo.jpg

ANNONSØRINNHOLD FRA

Ramme fjordhotell - logo.jpg

Når du ankommer Ramme fjordhotell er det som å ha reist tilbake i tid. En nærmest eventyraktig bygning i rød teglstein åpenbarer seg mellom trærne. Bygd i 1700-tallsstil, hvor fortidens sjarm blandes med moderne komfort.

Bygningen har 42 rom. Alle er innredet med historiske møbler og tilpasset datidens design. Hvert rom bærer med stolthet fornavnet til lokalhistoriske personer.

Pakkhuset er dedikert Edvard Munch og hans kunst. Rommene er oppkalt etter bildene han malte på Ramme. Det henger naturligvis en replika av hans verker på hvert rom.

Munch har en sterk tilknytning til Ramme, som i dag er blitt en kulturdestinasjon til glede for både lokale og tilreisende.

I 1910 kjøpte Munch Nedre Ramme i Hvitsten, hvor han produserte noen av sine største kunstverk. Til tross for at han malte flere av sine storslåtte verk her, er lite kjent om hans tid på stedet. I perioden 2012-2014 ble det utført flere arkeologiske utgravninger på Ramme, som avdekket ny kunnskap om denne perioden i Munchs liv.

Dermed kan kunstinteresserte glede seg til å lære mer om Norges mest kjente maler, som blir presentert gjennom kulturtilbud og utstillinger.

Velkommen til oss! Kjøkkensjef Jonas Lorentzen (f.v.), konseptutvikler Petter Bjørge, arrangementansvarlig Christina Storskogen og direktør Sabina Widenqvist gleder seg til åpningen av Ramme fjordhotell på sensommeren.

Ramme Fjordhotell-2.jpg

Vi tenker grønt og tradisjonelt

Ramme fjordhotell er siste tilskudd hos Classic Norway Hotels, en hotellkjede med særegne hotell og rorbuer på unike lokasjoner rundt om i landet. Hensikten er å gi gjestene et uforglemmelig opphold ved å kombinere historie, kultur, natur og ekte opplevelser.

– Det har tatt mange år og bygge opp Ramme som en destinasjon. Nå gleder vi oss bare til åpningen på sensommeren, hvor våre ansatte står klare til å ønske velkommen, smiler direktør Sabina Marika Widenqvist.

Gjestene kan se frem til å ankomme et miljøvennlig hotell, som også er Debio gullsertifisert. Hotellet har dermed godkjenningsmerke på at maten er produsert på en økologisk og bærekraftig måte.

– Minimum 90 prosent av råvarene er økologiske, og mesteparten kommer fra Ramme gård. Dermed er vi selvforsynt med grønnsaker, urter, kjøtt og blomster, forteller Sabina.

Hun legger til at de vektlegger sesongbasert mat. Rettene er basert på norske, gode tradisjonelle råvarer med en moderne vri. Nøyaktig hva som vil være på menyen er avhengig av sesongen. Gamle oppskrifter, som hønsefrikasse, skal vekkes til live og serveres igjen.

Jord og fjorden skal benyttes som matkilder, og legge grunnlaget for velsmakende retter gjennom hele året.

Til og med østers å finne på menyen.

– Østersfiske er også en egen aktivitet vi tilbyr. Da drar vi ut med båt, plukker østers og serverer. Aktiviteten egner seg utmerket for bryllupsgjester som skal være hos oss en helg, sier direktøren.

Det legges siste hånd på verket, og gjestene kan glede seg til uforglemmelig opphold. På Ramme fjordhotell kombineres historie, kultur, natur og ekte opplevelser.

Ramme Fjordhotell-3.jpg

En helårsdestinasjon med et bredt utvalg aktiviteter

Omgivelsene som danner kulissene rundt Rammen fjordhotell er sceniske og vakre. Hotellet ligger midt på gården, med frukttrær, jorder, skog, drivhus, fjøs og stall rundt. Fra hotellets toppetasje er det utsikt mot fjorden.

Det mangler heller ikke på aktiviteter, både sommer og vinter. Når sommertemperaturen er på sitt aller beste, frister det med en dukkert i fjorden, som ligger i gangavstand fra hotellet. Det er også mulighet for rideturer, tennis og kanopadling på elvefaret. Flotte sykkelstier tar deg til nabobyene Drøbak og Son.

Om vinteren kan du snøre på deg skøytene og snurre rundt på gårdsdammen eller begi deg ut på ski i bygdas varierte skiløyper.

For en skikkelig bondeopplevelse, står hestene klare til å ta deg med på en tur i vogn eller kanefart.

Også familiens yngste medlemmer kommer til å trives. Det er alltid populært å hilse på gårdens firbente beboere.

– Vi har også lagt opp til at det blir kokkekurs for barn. Da lærer de å lage mat slik vi gjorde før i tiden, så det blir spennende og morsomt, forteller Sabina.

Kjøkkensjef Jonas Lorentzen og arrangementansvarlig Christina Storskogen lover at gjestene kan velge mellom mye godt i glasset. Vinkjelleren kommer til å inneholde et bredt utvalg av både rød og hvit vin.

Ramme Fjordhotell-6.jpg

Med fokus på detaljer

Kulturdestinasjonen Ramme ble påbegynt av rederiarving og filantropen Petter Olsen i 1979. Kronen på verket er Havlystpark, Norges kanskje vakreste hemmelighet. Hagen er verdig en konge, med en idyllisk og eventyraktig stemning.

I hagen er det også et amfiteater med plass til 200 gjester. Konsertarealet kan ta imot opptil 1500 gjester.

Hotellet tilbyr også fest- og konferanselokaler med plass til 120 personer.

Overalt hvor du går, får du et innblikk i kunst og tradisjoner. Klassiske veteranbiler, en stor samling antikke hestevogner og sleder, tar deg tilbake i tid. Også verdt et besøk er Ramme Billedgalleri og Steds Museum.

Er dere på jakt etter det perfekte sted for bryllupsfesten, tilbyr Ramme fjordhotell en komplett pakke: Overnatting, velsmakende retter, oppdekket festsal og dyktige servitører sørger for at den store dagen blir uforglemmelig.

– Hos oss er det tilrettelagt for det meste. Hotellet er kun tre år, men det bygd i en stil som setter deg mange århundrer tilbake i tid. Innvendig vil du se at det er detaljstyrt, med blant annet lysbryter i porselen. Gjenbruk er også viktig for oss, som alle vinduene og stolene i restauranten, forklarer Sabina.

På Ramme fjordhotell er det duket for magiske øyeblikk i unike omgivelser.
Velkommen til en eventyrlig virkelighet!

Det er riktig så idyllisk og historisk på Ramme.

Ramme Fjordhotell-1.jpg

STEDSHISTORIE

Ramme har en mangfoldig historie fra istiden til i dag. Fra de første menneskene kom til Ramme i steinalderen, har fjorden og naturlandskapet dannet grunnlag for livsførsel og næring.

Med dampmaskinen ble Vestby og Hvitsten tilgjengelig med tog og passasjerbåt. Hvitsten ble et rekreasjonssted for besøkende fra Kristiania (nå Oslo). Flere kjente kunstnere og litterater oppsøkte og bosatte seg i Hvitsten om sommeren. Dette vil danne grunnlag for våre utstillinger og formidlingstilbud.

Norges mest kjente maler, Edvard Munch, bodde og arbeidet på Nedre Ramme i en årrekke fra 1910. Hans tid på stedet er lite kjent innen norsk kunsthistorie, til tross for at han malte flere av sine storslåtte verk her. Arkeologiske utgravninger på Ramme i 2012-13 har avdekket ny kunnskap om denne perioden i hans liv og virke. Dette vil hentes frem og formidles gjennom våre kulturtilbud og utstillinger.

Petter Bjørge (f.v.), Christina Storskogen, Sabina Widenqvist og Jonas Lorentzen inviterer til et opphold som egner seg for store og små.

Ramme Fjordhotell-11.jpg

Jonas Lorentzen og Sabina Widenqvist trives godt i drivhuset. Hotellet er nærmest selvforsynt med grønnsaker og urter. Minimum 90 prosent av råvarene er økologiske.

Ramme Fjordhotell-13.jpg

Velkommen til Ramme fjordhotell!

Etter en lang dag med flotte opplevelser og aktiviteter, er det herlig å kunne ta seg et varmt bad på rommet.

Ramme Fjordhotell-10.jpg

I alle gjesterom er det fokus på detaljer, og tapeten er intet unntak.

Ramme Fjordhotell-9.jpg

Til og med trappen opp til gjesterommene er dekorert i med flotte utskjæringer.

Ramme Fjordhotell-8.jpg

Kontakt oss

Telefon: 64 98 32 00
E-post: post@rammefjordhotell.no

Se vår hjemmeside for mer informasjon
Følg oss på Facebook

Adresse
Rammeveien 90, 1545 Hvitsten

Ramme fjordhotell

 • Vi åpner sensommeren 2020.
 • Hotellet har 42 rom, alle individuelt innredet og med høy standard.
 • Hotellets bygg bærer navnene Pakkhuset og Vennely.
 • Vennely er bygd i 1700-tallsstil, innredet med antikviteter og tilhører «skysstasjonen».
 • Hotellet er et nybygg, men bygd i gammelt design.
 • Pakkhuset er bygd i 1800-talls industristil. Her har vi skapt et miljø som formidler historien om Edvard Munch på Ramme.
 • Vår visjon er å gi deg en helhetlig opplevelse, fra overnatting til bespisning og kulturaktiviteter.
 • Ramme fjordhotell egner seg utmerket for par, venner og familie.
 • Vi tilbyr komplette pakker når det kommer til møter, konferanser, bryllup og andre spesielle anledninger.
 • Under oppholdet er det duket for en rekke flotte opplevelser; tennis, ridning, kanopadling og sykling. Om vinteren kan du gå på skøyter på gårdsdammen og benytte deg av bygdas varierte skiløyper. Du kan også bli med på kjøretur med hest og vogn eller kanefart.
 • Hos oss er det både hotell, kro, restaurant, butikk, besøksgård, hage, museum og galleri.
 • Vi håper du vil bli vår faste gjest!

Vi har resepten på en god sommer og trygg reise

Vaksinasjonssenteret i Follo.jpg