Sommer'n ved kysten

Vaksinasjonssenteret i Follo 2.jpg

Vi har resepten på en god sommer og trygg reise

De fleste av oss tenker først og fremst på vaksiner når de skal reise utenlands. Men vaksiner spiller også en viktig rolle for å sikre en tryggere hverdag hjemme. Vaksinasjonskontoret hjelper deg med alt av vaksiner, fra de typiske reisevaksinene til de mot influensa, lungebetennelse og flått.

ANNONSØRINNHOLD FRA

Vaksinasjonskontoret for Follo DA - logo.jpg

Siden 1996 har Vaksinasjonskontoret for Follo DA tatt imot kunder fra hele Østlandet. Kontoret ble en realitet etter at kommuneoverlegene fikk et økende antall henvendelser på vaksineringer.

Vaksinasjonskontoret fikk sin plass på Ski Helsestasjon, hvor de har holdt hus siden. Her treffer du en lege og tre sykepleiere. Alle de ansatte har lang erfaring og har jobbet på kontoret i mange år. De har også tegnspråkkompetanse.

– Vi er åpent to kvelder i uken, på mandager og onsdager. På grunn av Koronasituasjonen er det langt færre som reiser så i sommer er det kun åpent på mandagskvelder, sier sykepleier Hege Melfald Bergh.

Første time er klokken 16:15. Hvor lenge de ansatte jobber, er avhengig av hvor mange timer som er satt opp. Noen dager avslutter de klokken 19 – andre ganger klokken 21.

Du kan stort sett få time samme dag, men noen perioder er mer hektiske enn andre. Da vil du få time samme uke.

– Vi prøver så godt vi kan å være tilgjengelige. Hos oss skal det være lett å få time, så vi holder av noen timer hver dag, forteller lege Randi Breivik.

Timebestilling gjøres ved å ringe kontoret mandag til fredag mellom klokken 08:00 og 16:00. Du kan også ta kontakt på e-post.

For sykepleier Hege Melfald Bergh er det også viktig at kundene får god og nøyaktig informasjon. Hun har mer enn 15 års erfaring og kommer med anbefalinger og veiledning enten du skal ta influensavaksinen eller skal reise til utlandet.

Vaksinasjonssenteret i Follo 4.jpg

Vi sørger for at du får en trygg reise

Reisevaksiner utgjør en stor del av vaksinene som settes av de kunnskapsrike ansatte.

Hvilke vaksiner du bør ha avhenger av hvor i verden du skal reise, hvor lenge du skal være borte og hva slags type ferie du skal på. I tillegg vil legen/sykepleierne vurdere den reisendes helsetilstand, alder og tidligere vaksinasjonsstatus.

Generelt bør alle være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og polio. Hepatitt A og Hepatitt B er vanlig ved utenlandsopphold og i visse yrkesgrupper.

– Skal du ut på reise bør du vaksinere deg i god tid for å få optimal beskyttelse. De fleste vaksinene tar det minst en til to uker før beskyttelsen inntrer. Noen av vaksinene krever også at du må ta flere doser, ofte to eller flere ganger for å få full virkning. Det er viktig at du tar kontakt med oss i god tid før avreise slik du kan få de vaksinene du trenger, sier Randi.

Hege legger til at det er ikke bare når du skal på reise at vaksiner er viktig. Det gjelder også i hverdagen.

Thea Helen Bekkesletten (t.h.) har tatt turen til Vaksinasjonskontoret Follo for årets vaksiner. Hun er i trygge og erfarne hender hos sykepleier Hege Melfald Bergh.

Vaksinasjonssenteret i Follo 1.jpg

Beskytt deg mot flåtten

Vaksinasjonskontoret tilbyr en rekke vaksiner som er relevant nå.

Sommeren er høysesong for turer i skog og mark. Er du en utendørsentusiast bør du vurdere vaksine mot skogflåttencefalitt (TBE).

Sykdommen skyldes TBE-virus som overføres med flått, og overføringen skjer vanligvis fra april til utpå høsten. Er du bosatt på Sør-Østlandet, er vaksinen meget aktuell. Men flåtten er observert i store deler av landet, så skal du på ferie i skog og mark, er det en god idé å ta vaksinen.

– Viruset er påvist i flått langs hele kysten og høylandet. Flåtten overfører en alvorlig sykdom som det ikke finnes behandling mot. Vi anbefaler å ta vaksinen slik at man er beskyttet mot virussykdommen, forklarer Randi.

Basisvaksinen består av 2 doser med 1-3 måneders mellomrom. Vaksinen bør helst tas før sesongen starter.

Intervallet mellom første og andre dose kan reduseres til 14 dager om det er behov for rask beskyttelse.

Tredje dose kan gis etter 5-12 måneder før neste sesong. Beskyttelsen er 90 prosent etter to doser og 97 prosent etter tre doser.

Hva vi tilbyr


VAKSINERING VED UTENLANDSREISE:

 • Vi følger folkehelseinstituttet sine anbefalinger.
 • Hvilke vaksiner som er aktuelle vurderes i hvert enkelt tilfelle avhengig av reisemål, type reise og varighet.
 • Vaksiner bør settes senest 2 uker før avreise. Ved lengre opphold bør en beregne 4-5 uker før!
 • Det gis generelle reiseråd og internasjonalt vaksinasjonskort.
 • Det skrives ut aktuelle resepter knyttet til forebygging av malaria og høydesyke.
 • Alle vaksiner blir meldt inn til sysvak registeret på helsenorge.no

For grupper på 12 personer eller mer kan vi eventuelt komme og vaksinere der dere måtte ønske.

ANNEN VAKSINERING:

Influensavaksinering og vaksinering mot pneumokokk (lungebetennelse).

Vaksinering mot hjernebetennelse som overføres med skogflått (TBE).

Smittsom hjernehinnebetennelse (meningokokk) til russ og annen ungdom.

HPV-vaksine (kreftvaksinen) til ungdom/voksne.

MMR-vaksinen (mot meslinger, kusma og røde hunder).

Vaksine mot helvetesild (herpes zoster) til eldre over 50 år.

Vannkoppevaksine.

BCG-vaksinering til ungdom.

Yrkesrelatert vaksinering som hepatitt B til tannlegepersonell og vaksinering av personer som arbeider med avløp.

Vaksiner ved sykdommer hvor det anbefales vaksinering, som f.eks. hepatitt B til personer med kronisk leverlidelse.

Her kan du få det meste av vaksiner! Lege Randi Brevik har lang erfaring og kan sette vaksiner mot det aller meste.

Vaksinasjonssenteret i Follo 3.jpg

Familiens yngste er i trygge hender hos oss

Vaksinasjonskontoret tilbyr det meste innen vaksinering.

På listen står blant annet influensavaksinering, smittsom hjernehinnebetennelse, vannkoppvaksine og vaksinering mot lungebetennelse (pneumokokk) i tillegg til reisevaksine.

Også familiens yngste medlemmer blir tatt godt vare på av de dyktige ansatte på Vaksinasjonskontoret.

Hege forteller at de tilbyr reisevaksiner og andre vaksiner utenom det vanlige norske barnevaksinasjonsprogrammet. Det norske vaksineprogrammet følges av de fleste barn i Norge, og gir på helsestasjon og skole frem til man er 15 år. Etter dette må man selv passe på når det er tid for eventuelle påfyll av vaksinene.

– Vi har også vaksine mot lungebetennelse, også kjent som pneumokokkvaksine. Alle personer over 65 år eller som har en sykdom eller tilstand som gjør at de har høyere risiko for å få alvorlig pneumokokksykdom, anbefales å ta denne vaksinen, råder Randi.

Hun legger til at vaksinen bør fylles på hvert femte eller tiende år, avhengig av hvilken sykdom man har.

Lege Randi Brevik (t.v.), sykepleierne Elisabeth Bøhn Riise og Hege Melfald Bergh ønsker velkommen til et barnevennlig vaksinasjonskontor.

Vaksinasjonssenteret i Follo 5.jpg

Faglig kunnskap og lang erfaring

Alle de fire ansatte har meget god kompetanse og erfaring på vaksiner. De har jobbet på kontoret i mange år, og er veldig opptatt av å følge Folkehelseinstituttets råd og anbefalinger.

– Vi er her for å bistå med anbefalinger og veiledning basert på hva som er forankret hos Folkehelseinstituttet. Målet er ikke å selge flest mulig vaksiner, men sørge for at kundene får de vaksiner som er nødvendig, og i enkelte tilfeller pålagt, sier Randi.

Hege legger til at de også søker råd hos Folkehelseinstituttet i tilfeller hvor de selv er usikre eller trenger mer utfyllende informasjon.

Er du usikker på hvilke vaksiner du trenger for utenlandsreisen, er det bare å ta kontakt. Du vil få hjelp og råd om hvilke vaksiner du trenger, i prioritert rekkefølge. Så er det opp til deg å ta avgjørelsen om hvilke vaksiner du ønsker.

– Noen ønsker å ta "alle" vaksinene mens andre kun tar de vaksinene som er høyst prioritert. Vi er opptatt av å gi god og oppdatert informasjon slik at kunden får svar på alt de lurer på mens de er her. Derfor setter vi alltid av god tid til hvert besøk, sier Randi.

Hvert år i perioden desember til april rammes en rekke nordmenn av influensa. Typiske symptomer er feber, hodepine og smerte i kroppen, i tillegg til luftveissymptomer.

Hege og Randi vet råd mot dette også, og tilbyr influensavaksine. De forventer stor pågang hver høst. Vaksinen bør settes i september/oktober og skal beskytte mot sesongens influensa.

– Når høsten kommer er det stor pågang. Da setter vi gjerne opp vaksinering et par lørdager i måneden også. På våre hjemmesider kan du følge med på når vaksinen er tilgjengelig. Vi legger ut på nettet og har annonser i lokalavisene slik at kundene vet at vaksinen er på kontoret, avslutter Randi.

Kontakt oss

Telefon: 971 87 065
E-post: post@vaksinasjonskontoret.no

Se vår hjemmeside for mer informasjon

Adresse
Kirkeveien 3, 1400 Ski

Åpningstider
Mandag og onsdag ettermiddag (avhengig av etterspørsel): 16:15 – 20:00

Telefonen er betjent for timebestilling hverdager klokken 08:00 – 16:00 samt under vaksinasjonskontorets åpningstid.

Vaksinasjonskontoret for Follo DA

 • Vi åpnet på Ski Helsestasjon i april 1995.
 • Vi tar imot kunder fra hele landet.
 • Lege er vanligvis tilstede på vaksinasjonskveldene.
 • Alle våre ansatte har tegnspråkkompetanse.
 • Vi følger smittevernråd fra Folkehelseinstituttet.

På Vaksinasjonskontoret treffer du:

Randi Brevik: Lege og medisinsk ansvarlig
Elisabeth Bøhn Riise: Sykepleier
Hege Melfald Bergh: Sykepleier
Anne Misje: Daglig leder og sykepleier

Vi leverer en velsmakende sommer - uansett anledning

Follo Catering.jpg