Previous.png
Next.png

For denne bedriften er annerledeshet en styrke

– Vi ønsker at det lokale næringslivet skal bruke oss, sier Arne-Reidar Granheim, daglig leder i Empo. Bedriften tilbyr tilrettelagt arbeid til yrkeshemmede som faller utenfor det ordinære arbeidslivet.

Material property, Azure, Font

ANNONSØRINNHOLD FRA

– Det er mange som blir overrasket når de kommer inn og ser driften. Enkelte tror at denne ansattgruppa ikke leverer like høy kvalitet som andre bedrifter, men det er helt feil inntrykk, forteller han.

Empo er en VTA-bedrift. De tre forbokstavene er en forkortelse for varig tilrettelagt arbeid.

– Det eneste grunnlaget for å søke jobb hos oss er at du mottar uføretrygd eller ventes å få det innvilget. I dag har vi 45 VTA-plasser, noe som betyr at vi er en ganske stor bedrift i denne sammenheng, forklarer Arne-Reidar Granheim.

STOR FOLLO-AKTØR: Daglig leder Arne-Reidar Granheim (t.v.) og Vegard Myrhaug, avdelingsleder produksjon, forteller at Empo har utstyr og ansatte til å håndtere både store og små oppdrag. De er fleksible og kan dessuten tilby egentransport.

Monterer hundretusenvis av varer

Mange av oppdragene Empo utfører, er det få andre aktører som er villig til å ta på seg. Det inkluderer pakking, montering, emballering og merking av varer. Dessuten har de en egen nettbutikk der de selger egenproduserte produkter.

Trenger du hjelp med dette?

– Akkurat nå monterer vi reklamemateriell i samarbeid med Sæthren og Wraamann AS som skal ut i butikkene til en større sportskjede. Rundt 4000 plakater limes, rulles, pakkes og merkes før de sendes ut til butikkene. Slike oppdrag er en viktig del av jobben vår, sier han.

Det er Vegard Myrhaug, leder for produksjonsavdelingen, enig i. Han anslår at de monterer og klargjør hundretusenvis av produkter i året.

– Vi er veldig opptatt av at det skal være høy kvalitet på jobben vi gjør. I tillegg er det stor arbeidsglede her, medgir han.

STABIL ARBEIDSKRAFT: Empo har ansatte som har vært lojale i 30 år. – Vi har sjeldent folk som slutter her, påpeker daglig gleder Granheim.

Empo AS

  • Empo AS ble etablert i 1990. Tilbyr tilrettelagt arbeid til yrkeshemmede som faller utenfor det ordinære arbeidslivet.
  • Har én produksjonsavdeling og én medieavdeling.
  • Oppdragsgiver er NAV. I dag har Empo AS 45 VTA-plasser.
  • Har 11 ordinært ansatte, fordelt på instruktører og veiledere. Samarbeider tett med NAV, kommune og helsevesen.
  • Empo mener annerledes er en styrke, og jobber for at dette verdsettes og respekteres i næringslivet og samfunnet for øvrig.

Sier sjeldent nei

Produksjonsavdelingen består av 35 flinke hender, skryter de to karene.

– Mottoet vårt er at alt er mulig. Det er sjeldent vi sier nei til kunder som spør om vi kan utføre en jobb, fortsetter duoen.

Empo hjelper gjerne til med pakking og forsendelse av julegaver i tiden som kommer.

– Vi er veldig fleksible og tar gjerne på oss oppdrag på kort varsel, også i forbindelse med større jobber, sier Arne-Reidar.

– Kommer det containere med varer fra Kina som må pakkes om og sendes, er det et helt perfekt oppdrag for oss, legger Vegard til.

Vision care, Glasses, Smile, Table, Laptop

ARBEIDSGLEDE: Arbeidsdagene hos Empo preges av mye latter og moro.

Lager TV

Den andre avdelingen er Empo Media. Kanalen skal være et talerør for mennesker med utviklingshemming. De lager egne TV-innslag, produserer info- og reklamefilmer for næringslivet og samler relevante nyheter på deres egen nettside.

– Empo Media er mest kjent som Empo TV. Vi har ti deltakere som jobber med TV, utdyper Arne-Reidar.

Han skryter stort av programlederne Mats Sollid og Erling Due Bergseth, som ikke bare har blitt profiler i nærområdet, men som også kan vise til to gullruter. Blant annet for sin innsats i sportssendingen «Special Olympics – Verdens vakreste leker» som ble sendt på NRK i forbindelse med sommer-OL i Abu Dhabi.

– Vi har alle muligheter til å produsere sendinger med høy kvalitet, enten alene eller i samarbeid med andre. Vi fikk noen midler fra kulturdepartementet som vi har brukt til å oppgradere utstyret og til å heve produksjonsnivået.

PROFF PRODUKSJON: Mats Sollid (t.v.) og Erling Due Bergseth (bilde 1) har blitt TV-profiler etter deres mange opptredener for Empo TV. I denne karusellen blir du også kjent med personene bak kameraet.

Frir til næringslivet

De lager egen podkast og har hatt tidligere statsminister Erna Solberg (H) som gjest i TV-studioet.

Sjekk ut Empos siste TV-sendinger her.

– Vi er ute etter å samarbeide med lokalt næringsliv. Vi kan lage videoinnslag, reklamefilmer eller annet stoff. De er hjertelig velkomne til å bruke oss, avrunder Empo-sjefene.

Kontakt oss

Adresse:
Teglvegen 27, 1400 Ski

Åpningstider
Mandag – torsdag: 08:00 – 15:30
Fredag: 08:00 – 15:00

Telefon: 64 87 74 76
E-post: [email protected]

Alle foto: Linn Stangstuen