Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

KLARE TIL Å HJELPE: De ansatte på Rituals Ski vet hvordan man takler tørr vinterhud.

Huden takler vinteren dårligere enn du tror

Annonse fra Ski Storsenter

Kuldegrader, tørr luft og en hyppig veksling mellom ute- og innetemperatur, gjør at hud og lepper mister fuktighet og føles tørr og blass. Se ekspertenes beste hudtips om vinteren.

Velkommen til Ski Storsenter!

Senteret er åpent alle hverdager:

Kl. 10.00 – 21.00

Lørdag kl. 10.00 – 18.00

Se butikkoversikt for butikkenes åpningstider.

Ønsker du flott vinterhud? Alle produktene fra denne artikkelen får du kjøpt hos Apotek 1 og RitualsSki Storsenter.

Vil du lese mer? Vi har mange spennende, inspirerende artikler på vår nettside!

I en jungel av gode produkter er det vanskelig å finne ut hva man skal bruke.

– Huden produserer mye fett og fuktighet, men dette reduseres på vinteren og mange opplever en tørr og stram hud, forklarer Sima hos Rituals på Ski Storsenter. 

– Bruk litt ekstra tid på huden om vinteren og rens den både morgen og kveld, oppfordrer hun og apotektekniker Aina Holmen hos Apotek1.

Gi huden en god rens

Ute er luften forurenset og inne kan huden preges av vedfyring og tente stearinlys. Rens derfor vekk dagens påkjenning med en sminkefjerner på øynene og en renseolje eller en rensemelk i resten av ansiktet. 

Spesielt oljen gir fett og næring til huden, så har du allerede fet hud anbefales en frisk rensegele i stedet. Unngå dessuten såpe i produktene da dette tørker ut huden.

Glød med fuktighetsserum

Etter rensen anbefaler Rituals og Apotek1 et fuktighetsserum.

– Et serum brukes under fuktighetskremen og gir en god glød i ansiktet sammen med kremen, forklarer Sima. 

Aina hos Apotek1 trekker frem Vichy Idéalia Life Serum som en klar favoritt om man også ønsker litt farge. 

– Denne reflekterer lyset og gir en god glød til ansiktet, og skal som alle andre serumer brukes under fuktighetskremen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Senteret er åpent alle hverdager:

Kl. 10.00 – 21.00

Lørdag kl. 10.00 – 18.00

Se butikkoversikt for butikkenes åpningstider.

Skrubb og maske for hele kroppen

Ved mangel på fuktighet bør du skrubbe huden to ganger i uka, etterfulgt av en god fuktighetsmaske.

– Masken lar du virke i opptil et kvarter, før du tørker av det overflødige. Mange vil likevel oppleve at det ikke er noe å tørke av på vinteren, fordi huden suger til seg alt, forteller Aina.

– Peel leppene med en egen leppepeeling eller en frottèklut og legg på en rik leppebalm som Avene cold cream lipbalm.

Det er også gunstig å bruke en fuktighetsmaske på hendene, som mange vil oppleve som tørre og sprukne på vinterstid. Sima hos Rituals er enig og mener hele kroppen bør skrubbes og pleies:

– Bruk en dusjolje når du dusjer og gi den en skrubb én gang i uka. Sakura Spring Foaming Shower oil inneholder rismelk og er super mot huden, og etter dusj og skrubb er Magic Touch den rikeste kremen vi har. Vi har også Miracle Scrub for hendene, som skrubber bort døde hudceller og kan brukes daglig. Avslutt det hele med en krem som har høy andel fett, som Rituals sin Miracle Balm.

DISSE REDDER VINTERHUDEN: Aina Holmen hos Apotek1 anbefaler Vichy Idéalia Life Serum og Avene cold cream lipbalm.

Fetere hud på menn

Flere og flere menn får øynene opp for riktig hudpleie, og her anbefales både rensegele, en god peeling og en god fuktighetskrem. Det er dessuten lov med serum for gutta også.

– Her bør man gå til innkjøp av en fuktighetskrem tilpasset egen hud og ikke gå for samme produkter som samboeren eller kona bruker, da menn oftere har fetere hud, forklarer Aina.

– Skrubb ansiktet en til to ganger i uken og legg en fuktighetsgivende krem på morgen og kveld. 

HUDPLEIEFAVORITT: Vichy Idéalia Life Serum er en av favorittene til Aina hos Apotek1.
NYTTIG MED SKRUBB: Sima Davoudi hos Rituals Ski mener hele kroppen bør skrubbes.

Olje fremfor vann i fuktighetskremen

Til slutt legges fuktighetskremen på, og denne bør inneholde minst mulig vann i den kalde tiden.

– Vannet i kremen kan fryse og utvide porene i kuldegrader, noe som åpner opp for smuss og forurensning. Smør den derfor på en halvtime før du går ut eller bruk en oljebasert krem, forklarer Sima.

Avslutningsvis legges en god foundation eller BB-Cream hvis ønskelig, gjerne med solfaktor i.

– Man skal beskytte seg mot UV-stråler også på vinteren, enes de to. Skal du dessuten tilbringe hele dagen ute i kalde temperaturer, kan det være verdt å bruke en kuldekrem som holder huden myk og motstandsdyktig.

Redaksjonen i Østlandets Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet