Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Den beste Valentinsdaten lager du hjemme!

Annonse fra Ski Storsenter

På søndag er det klart for Valentinsdagen og en av årets største dager for romantikk og kjærlighetserklæringer. For mange er det også en stor «date night» hvor middag med kjæresten er et must. Linda Hatlevik fra Kremmerhuset på Ski Storsenter viser oss hvordan vi kan ha daten hjemme!

Noe av det beste med å overraske med en hjemmedate på Valentinsdagen er at du har mulighet til å personalisere det til akkurat hva kjæresten din liker. Men, noen ganger kan det gjøre ting lettere å følge et spesielt tema, og det trenger ikke å bare være rosa, rødt og hjerter!

Piknik i stua

Piknik er alltid en hyggelig måte å tilbringe tid sammen, men når været er som det er, er det kanskje best å ta med piknikkurven inn.

– Måten man kan få en koselig innendørs piknik på er å inkludere elementer fra naturen, og koselige, myke tekstiler og puter, forteller Linda, som er butikkleder på Kremmerhuset på Ski Storsenter. 

– Her på Kremmerhuset har vi en myk og god skinnfell som lager en veldig fin sitteplass når du har pikniken hjemme. Du kan også ta yuccapalmen, sukkulentene og blomstene ut av vindusposten, og lage din egen lille oase på gulvet.

Du kan også ta yuccapalmen, sukkulentene og blomstene ut av vindusposten, og lage din egen lille oase på gulvet.

Linda Hatlevik, Kremmerhuset

Kremmerhuset på Ski har mange elementer som setter stemningen for en piknik i stua.

– Våre drikkeglass med hank passer perfekt til å drikke en forfriskende drikk som rosa limonade, forteller Linda.

– Du kan også presentere piknikmaten på en trefjøl. Vår runde trefjøl bringer inn et element fra naturen, og passer for eksempel perfekt til ost og kjeks.

– Vi har også sugerør i mange flotte farger, og servietter, telysestaker, og putetrekk med eksotisk mønstre som fresher opp hjemmet og setter stemningen for en piknik i stua.

Spansk tapas

Ønsker du noe litt mer fancy kan du jo invitere kjæresten på tapasmiddag, som passer veldig bra til deling. Her er det heller ingen regler for hva man kan lage, og hvor lite eller mye mat man lager.

– Den spanske stilen minner jo litt om middelhavsdesign, så til denne daten hadde jeg gått for vårt Darma servise som har et lekkert håndmalt mønster, forteller Linda.

– I tillegg har vi messingskåler, serveringsfat, og et flott servingssett med 4 skåler som passer bra til småretter og tapas.

ROMANTISK DESSERT: Avslutt måltidet med en sjokoladefondue.

Romantisk middag

Ønsker man en ordentlig tradisjonell, romantisk Valentinsdate hjemme, kan man bytte ut mønstrene med enklere farger, og gå for de røde og rosa detaljene.

– Vi har mer nøytrale serviser, som Storm serien, forklarer Linda. 

– Så her er det plass til å pynte med røde lys, servietter med hjerter, og rosa telysestaker.

Måltidet kan avsluttes med en dekadent og romantisk dessert.

– Til dessert er det vel ingenting som blir mer romantisk enn sjokoladefondue, forteller Linda. 

– Dette er lettvint, og i tillegg kan du personalisere etter smak og behag. For eksempel kan du dyppe din favorittfrukt, deilige bær, marshmallows hjerter, og til og med sjokoladekake, oppi den varme, smeltede sjokoladen. Det er jo en flott dessert å dele, også får man velge akkurat det man selv har lyst på.

– Først og fremst er det jo viktig å velge noe som passer til hva kjæresten din liker og stilen hun har.

Linda Hatlevik, Kremmerhuset

Forundringspakke

Ønsker du å gi kjæresten en gave i tillegg, kan Kremmerhuset hjelpe deg med å finne det du trenger.

– Først og fremst er det jo viktig å velge noe som passer til hva kjæresten din liker og stilen hun har, forklarer Linda. 

– Vi på Kremmerhuset hjelper gjerne kunden med å sette sammen en ´forundringspakke´ bestående av forskjellige ting, som for eksempel vår spesielle kjærlighets-te med smak av Indisk rose, en fin kopp, hjertesjokolade og duftlys.

GAVEPAKKER: Linda fra Kremmerhuset hjelper deg gjerne med å sette sammen produkter til en fin gavepakke.

Velkommen til Ski Storsenter

Senteret er åpent alle hverdager 

kl. 10.00 – 21.00
Lørdag kl. 10.00 – 18.00

Redaksjonen i Østlandets Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet