Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Vi har gravd lokalt i mer enn 30 år!

Annonse fra Reiersen Entreprenør

Tunge løft og transport av tonnevis med grus og stein er en del av hverdagen. I over 30 år har Reiersen Entreprenør gravd og sprengt ut områder i Oppegård og omegn. De har lagt grunnlag for både boliger og veier – og for den lokale utviklingen.

Den gule gravemaskinen jobber iherdig med å flytte tonnevis av grus og småstein på byggeplassen. Bak spakene sitter Martin Mikalsen, som drevent plasserer maskingrabben i bakken, fyller den opp og dumper alt opp på lasteplanet. Han har gjort dette før, og trives godt bak spakene.

Audun Reiersen er mannen bak selskapet. I snart 40 år har han hatt store maskiner som levebrød.

– Jeg startet min første virksomhet i 1985, men Reiersen Entreprenør så dagens lys i 1995. Selv har jeg holdt på i bransjen siden 1980, smiler han.

Med så mange års erfaring bak spaker og ratt har Reiersen vært med på det aller meste innen oppdrag. Sammen med sine samarbeidspartnere utfører bedriften de aller fleste typer gravearbeider, sprenging, rivning, masseforflytning, vann- og avløpsgrøfter, asfaltering, snømåking og opparbeidelse av utearealer med steinmurer.

Reiersen Entreprenør har til sammen 16 ansatte, hvor av flere har jobbet i selskapet i mange år. Her er det altså lang og relevant erfaring i førersetet. Det er åtte anleggsmaskinførere, og våre to lærlinger har nylig tatt fagbrev. Vi har tre sjåfører og en grunnarbeider. Samtlige av maskinførerne har maskinførerbevis eller fagbrev. Flere av de ansatte har også ADK sertifikat.

– Vi er veldig opptatt av å ha lærlinger, slik at vi tar vårt ansvar med tanke på opplæring og videreføring av faget, sier Reiersen. 

Martin Mikalsen har full kontroll bak spakene - og graver gjerne for den lokale utviklingen (Foto: Svein Hansen)

Med en stø og stabil arbeidsgjeng som er kjent for å utføre godt og kvalitetssikkert arbeid, er det ikke rart at kundene kommer igjen, gang på gang. En fornøyd Reiersen kan fortelle at de får meget gode tilbakemeldinger basert på at kundene vet hva selskapet står for, med erfarne ansatte og solide samarbeidspartnere og at det er kvalitet i arbeidet som leveres.

- Når man arbeider lokalt er det enda viktigere å gjøre en skikkelig jobb. Det motsatte vil fort føre til snakk i nærmiljøet, og slikt får konsekvenser, sier han videre.

Jungeltelegrafen med positivt budskap har spredd seg i Oppegård og omegn, for det mangler ikke på oppdrag. Reiersen Entreprenør har flere store oppdrag på programmet. Nå er de involvert i to store boligprosjekter. I Ski opparbeides det infrastruktur (vei, vann og kloakk) samt grunnarbeid for 72 nye boliger. På Hestehagen i Ås bygges det 45 boliger hvorav halvparten allerede er ferdige. 

Varierte oppdrag

Reiersen Entreprenør jobber mest med utvikling av vann og avløp og infrastruktur på nye boligfelt, men takker også ofte ja til andre typer oppdrag.
Slik blir det hektiske dager av. Bedriften har også en rekke oppdrag som underentreprenører til store riksentreprenører, som for eksempel på industribygg. 

– Vi har en hektisk og variert arbeidsdag. Hos oss er ingen dag lik, sier Reiersen muntert. Med et tettpakket program mange måneder frem i tid, blir det ikke hvile for ansatte eller maskiner. Da er det trygt å vite at maskin- og utstyrsparken er allsidig, god og moderne. Førerne sitter godt i 15 moderne og miljøvennlige gravemaskiner. Med på lasset kommer også en del ekstrautstyr, som pigghammere til alle maskinene og diverse skuffer til et hvert formål. Valser, dumperbiler, bulldosere, hjullastere og anleggsdumper er bare noen av de store maskinene som er i drift når gjengen fra Reiersen Entreprenør er i gang med arbeidsdagen.

Når du ser maskinene fra Reiersen Entreprenør ankomme eller i full gang, da vet du at det er erfarne folk i førersetet. I over 30 år har de banet vei for lokalbefolkningen og utbygging. De kommer ikke til å gi seg med det første! 

Robert Haugland legger siste hånd på verket i Søråsveien i Ås (Foto: Svein Hansen)

Reiersen Entreprenør

• Audun Reiersen startet sin virksomhet i 1985 og stiftet videre Reiersen Entreprenør AS i 1995.

• Vi utfører de fleste typer anleggsarbeid:

Graving/utsprenging for opparbeidelse av byggefelt, tomter, veier, parkeringsplasser, hager og parker.

Kommunaltekniske anlegg.

Pigging/sprengning av fjell/betong.

Rivningsoppdrag av bygg ol.

Masseflytting/transport (opplasting, bortkjøring og deponering samt tilkjøring av masse)

Vann og avløpsgrøfter, tilkobling av vann og avløp.

Overvannshåndtering og dreneringsarbeider.

Bygging av steinmurer i naturstein.

• Vi utfører anleggsoppdrag for privat og offentlig sektor samt som underentreprenør for enkelte riksentreprenører.

• Med over 30 år i bransjen er vi i dag en lokal maskinentreprenør med 16 ansatte.

• Vi er godkjent som lærebedrift av Yrkesopplæringsnemnda, med 2 lærlinger i arbeid.

• Reiersen Entreprenør har også rammeavtaler med enkelte eiendomsutbyggere.

• Reiersen Entreprenør AS innehar sentral godkjenning for ansvarsrett etter Plan- og Bygningsloven:

Utførelse av grunnarbeid og landskapsutforming tiltaksklasse 2.

Utførelse av rivning og miljøsanering tiltaksklasse 1.

• Firmaet har ADK kompetanse, medlem av Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) og godkjent av Achilles Systems AS som leverandør i StartBANK.

• Reiersen Entreprenør er lokalisert i Oppegård kommune. Vi utfører primært anleggsoppdrag i Oslo og Akershus. 

Redaksjonen i Østlandets Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet