Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Vi spyler ut problemene dine!

Annonse fra Tette Avløp AS

Det er 4000 år siden de første rørsystemene så dagens lys. Akkurat slik de gamle minoerne på Kreta forbannet seg over rørproblemer, gjør vi det samme i dag. Når problemene oppstår er Tette Avløp raskt på plass og renser rørene!

Bilen fra Tette Avløp ankommer oppkjørselen. Den minner om en lett blanding av sportsbil, firehjulstrekker og anleggsmaskin. En Ford Ranger som bygd opp med både suge- og spyleaggregat og meterlange slanger og ledninger rullet sammen bak bilen. Ut av bilen kommer en munter kar, med det nødvendige utstyret han trenger for å spyle ut all skitten i rørene.

– Jeg har vært i bransjen i ti år, så jeg har jo sett en del tette rør og vært med på det meste, smiler Edwin Engelsen.

Som første ansatte i det nyetablerte selskapet Tette Avløp, som for øvrig er et datterselskap av rørleggerbedriften Wislan Rør AS.

Tette Avløp leverer tjenester innen høytrykksspyling, slamsuging og inspeksjon av vann- og avløpsledninger. Den spesiallagde bilen gir Engelsen en unik tilkomst til garasjeanlegg og parkeringshus med lav takhøyde, som gjør det enklere å spyle parkeringshus siden bilen kan kjøre rundt. Det er både effektivt og tidsbesparende. Foruten det nødvendige utstyret til høytrykksspyling og suging av slam, er bilen utstyrt med kamera for inspeksjon av vann- og avløpsledninger. 

Oppstår det problemer kommer Edwin Engelsen som regel i løpet av en time (Foto: Svein Hansen)

Tette Avløp er en nyetablert bedrift på markedet. 

– Ja, det er veldig mange bedrifter som driver med det samme, men det er ekstremt mange rør rundt omkring så det er nok arbeid for oss alle, sier han.

Det mangler ikke på oppdrag og Engelsen farter rundt om i distriktet hvor han har oppdrag for både private og bedrifter. Han forteller at de stiller opp for alle som trenger hjelp og små og store oppdrag.

– Vi har rask responstid, forteller han.

Arbeidsdagen er variert, og han har oppdrag på alt fra gamle til nye hus, parkeringshus, garasjer og store industribygg. 

Tips fra spylemesteren

I løpet av sine ti år i bransjen har han opparbeidet seg mye erfaring og sett det meste. Engelsen har vært på altfor mange oppdrag hvor problemet kunne vært unngått. Den drevne spyleren har flere gode råd å komme med når det gjelder tette vann- og avløp.

– Vær obs på lyder og lukter i huset når man bruker avløpene. Om vannet renner saktere enn normalt ned i sluket, om det lukter litt annerledes eller du hører en klukking i rørene bør du ta grep. Det er de første tegnene på at noe er galt, forklarer han.

Vedlikehold av rørene er den beste måten å unngå tette rør og avløp. En grundig rengjøring av avløpsrørene innvendig i ny og ne og billigere i lengden enn når skaden allerede har oppstått. Engelsen bruker vann med fast eller roterende dyse og høytrykk, og det brukes ikke kjemikalier. Det er en skånsom og kraftig rengjøring mot rørene og kan forlenge levetiden på rørene. 

Edwin Engelsen går hodestups til verks i kampen mot tette rør (Foto: Svein Hansen)

– Vi jobber i hovedsak på etablerte bygg, hvor rørsystemet ofte er gammelt, gjerne fra 70- og 80-tallet. Med så gamle systemer så baller ofte problemene seg på, understreker Engelsen.

Er du i besittelse av en boenhet med gammelt rørsystem kan det også være greit å få en rørinspeksjon. En slik inspeksjon utføres med et kamera. Kameraet vil kunne avdekke lekkasjer, forstoppelse, ujevnheter i rørvegger, avleiringer, synlige pakninger, hull og sprekker og skader fra rotter eller andre fremmedlegemer. En slik inspeksjon vil også gi deg en solid dokumentasjon med en faglig vurdering av rørenes tilstand og anbefaling på hvordan skaden bør utbredes.

Engelsen anbefaler også å få utført en rørinspeksjon ved kjøp og salg av bolig og eiendom.

Også nye bygg har behov for spyling, og Tette Avløp får ofte oppdrag fra byggefirmaer som ønsker en gjennomspyling av rørene før de tas i bruk av huseier. Engelsen synes dette er en meget god løsning, for da vet huseier at de starter med et godt utgangspunkt og rene rør.

Med Tette Avløp ikke langt unna er det ingen grunn til å forbanne seg over problemene lenger. De kommer raskt til stedet og spyler dem vekk for deg! 

Tette Avløp AS

• Tette Avløp AS leverer tjenester innen høytrykksspyling, slamsuging og inspeksjon av vann oo avløpsledninger.

• Vi har i dag en kombinert bil som gir oss en unik tilkomst til garasjeanlegg og parkeringshus med lav takhøyde.

• Vi kommer til overalt.

• I tillegg til høytrykksspyling og suging av slam (slamsuging), er bilen utstyrt med kamera for inspeksjon av vann- og avløpsledninger.

• Vi er alltid raskt på stedet fordi vi vet at dette er viktig.

• Tette Avløp AS holder til i nye lokaler sentralt plassert i nærheten av Ski og E6/E18. 

Bilen til Tette Avløp er lett å kjenne igjen når den er ute på oppdrag (Foto: Svein Hansen)
Redaksjonen i Østlandets Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet