Annonsørinnhold i samarbeid med Nils Håkon Burum Maskinentreprenør

Hva er dette?

 
 

Entreprenør med smell i

Det går ikke stille for seg når Nils Håkon Burum er i gang med arbeidsdagen. Bakken vibrerer, nabohusene rister litt og støvskyen står høyt til værs. Helt siden 1995 har han vært en lokal skytebas, og han stortrives når det buldrer litt i hverdagen.

Annonsørinnhold i samarbeid med Nils Håkon Burum Maskinentreprenør

Nils Håkon Burum Maskinentreprenør

Nils Håkon Burum fikk smaken på sprengningsarbeid i arv fra sin far. Svein Burum startet sitt firma allerede på 70 tallet, hvor hoved geskjeften var graving, sprenging og massetransport. Etter noen år som ansatt her, startet Burum opp for seg selv med Nils H. Burum Maskinentreprenør.

Lenge gikk han med drømmen om at hans sønn, Håkon Marius, skulle følge etter.

– Jeg startet opp mitt eget firma i 1995, samme år som Håkon Marius ble født. Håkon Marius valgte å utdanne seg til tømrer. Etter endt militærtjeneste i fjor sommer, ville han, til min store glede gå inn i familiebedriften, "Mas, grav og kjør", som er det interne navnet på firmaet.

-Moren til Håkon Marius kom opp med dette navnet etter noen år. Hun mente det ikke var noe annet enn mas med meg siden jeg jobbet døgnet rundt, ler Burum.

Nå jobber far og sønn side om side med graving, sprenging og anleggsarbeid. Håkon Marius har også valgt å starte sitt eget firma, Burum Maskin. Hans utdanning som tømrer gir oss også en bredere kompetanse internt, og dermed en større bredde på mulige oppdrag.

Med seg på laget har de også Mattjas Kirstihagen, en bekjent av familien, et meget positivt tilskudd til firma. Han er pålitelig og stiller opp til alle døgnets tider når det er nødvendig. Mattjas har også en relevant bakgrunn med fagbrev som bilmekaniker. Dette kommer veldig godt med da vi gjør service og vedlikehold på en betydelig maskinpark selv, i den grad dette er mulig.

De to yngste har lærlingkontrakt med mål om fagbrev etterfulgt av bergsprenger eksamen og bergsprenger sertifikat. Kirstihagen er først ut, og skal opp til den praktiske fagprøven i desember. Deretter venter eksamen. Håkon Marius skal igjennom samme løpet om ikke lenge.

– Jeg ser frem til at de får tittelen "bergsprenger" slik at de kan jobbe mer selvstendig uavhengig av meg, sier Burum fornøyd. 

Gutta som flytter fjell! Nils Håkon Burum, Mattjas Kirstihagen og Håkon Marius Burum (f.v.).

Dyktig og pålitelig. Han er helt rå! Takk for flott jobb!

Fornøyd kunde

Skaper liv og røre i nabolaget

Maskinentreprenøren utfører en rekke varierte arbeidsoppgaver: Spennende sprengningsoppdrag, hvor de sprenger både inntil, under og inni bygg og konstruksjoner. Burum er også godkjent for alt av utvendig rørarbeid, og de legger mye vann og avløpsledninger til nye og gamle bygninger og installasjoner.

Så kommer oppdrag som betongarbeid på mindre murer, gulvstøping, felling av trær, opprustning av veier og plasser med ulikt belegg og graving.

Ikke rart det blir hektiske dager – og netter – med så mange varierte oppdrag.

– Vi gjør nesten alt bare kunden betaler. Vi er allsidige og finner som regel gode og kreative løsninger på de fleste utfordringer innenfor vårt felt. Vi blir ofte spurt om å utføre ting som kanskje ikke forbindes direkte med maskin- og sprengningsfaget, sier Burum. Raskt legger han til at det er oppdrag som omfatter sprengning, anleggsgartner og vann og rør som det som hovedregel gis pris/tilbud på.

Nå er gutta i full gang på et boligfelt på Larkollen. Oppdraget har medført de vanlige utfordringene på en slik type jobb, der hele boligfeltet er ferdig utbygd, med unntak av denne tomten. Her er det 1000 kubikk som skal sprenges bort. Det faller ikke i god jord hos naboene.

- Vi støver og bråker, så vi får litt kjeft fra sinte naboer. Etter så mange år i bransjen har jeg lært å håndtere slike situasjoner. Erfaringen tilsier at man må stryke folk med hårene, og utøve en god porsjon diplomati for å komme i mål på en fredelig og god måte, sier han. 

 

Det er tanken som teller

Burum er ikke en mann som lar seg pelle på nesen. Han er ikke bare kreativ når det kommer til løsninger på oppdrag han er ansatt til å utføre. Det gjelder også "vanskelige" kunder.

Latteren sitter løst mens han forteller om en kunde som ikke ville betale for at Burum og mannskapet hadde fjernet oljetanken i hagen hans.

– Det koster en del, både tid og penger når man blir ansatt til et slikt oppdrag. I tillegg kommer transport av oljetanken til Oslo. Vi samler opp en fire, fem tanker som blir rengjort her på tomta vår før vi sender dem til Oslo. Siden kunden nektet å betale for utført jobb, så bestemte jeg meg for å være litt kreativ, forteller Burum.

Kundens oljetank ble lastet opp på lasteplanet, og vippet av på plenen hos den tidligere kunden. I store, oransje bokstaver stod det skrevet: Det er tanken som teller!

Det hører til historien at kunden aldri betalte for tjenesten, og at bildet av tanken spredde seg som ild i tørt gresset på sosiale medier. Noen ganger er det greit å få det siste ordet… 

 

Søker etter lærlinger

Firmaet påtar seg oppdrag i Follo og omegn, samt Oslo Akershus og Østfold. De er involvert i et stort prosjekt i Askim, hvor de gjør grunnarbeidene til de første 9 boligene av til sammen 40 boliger totalt på feltet. Dette innebærer grunnarbeidet for selve husene, alt av infrastruktur, det vil si vann, vei, avløp, strøm, fiber og overvannshåndtering.

Andre oppdrag på referanselisten er Follo-tunellen. Oppdraget gjaldt cirka 8 kilometer med kabelgrøfter/trekkerør og diverse andre gravearbeider i forbindelse med oppgradering av tunnelen og varslingssystemer. Burum innrømmer at seks måneder med nattarbeid tok på, både hos de ansatte og ham selv.

Firmaet har en rekke gode samarbeidspartnere. Når det skal hentes inn arbeidskraft utenfra, foretrekker Burum å bruke små, lokale firmaer. Han er tydelig på at det er mye lettere å forholde seg til de små, og at det er viktig at mindre firmaer står sammen.

Nils H. Burum Maskinentreprenør er medlem av MEF (Maskinentreprenørenes Forbund), har Sentral Godkjenning og er godkjent lærebedrift.

– Det er vanskelig å få tak i lærlinger dessverre. Vi skulle virkelig ønske at det var flere lærlinger tilgjengelig, sier han.

Han ønsker både lærlinger og uteplasseringselver velkommen.

– Hos oss vil du få opplæring i en rekke arbeidsoppgaver, og sitte igjen med mye kunnskap og erfaring. Vi er en allsidig bedrift med få ansatte, men med mange oppdrag. Mulighetene for å utvikle seg er ofte større i et lite firma, grunnet stor variasjon i arbeidsoppgavene.

Når kong vinter kommer, er det snørydding og strøing som står på dagsplanen. Blir det en like tøff vinter som i fjor, vil det ikke mangle på arbeidsoppgaver for de tre gutta. Burum ler godt når han tenker tilbake på fjorårets enorme snøfall. De hadde så vidt kjørt ferdig ruta før de måtte begynne igjen.

Til stor glede for befolkningen i Nordby sogn har Burum også et stort hjerte for frivillighetsarbeid. De siste 15 årene har han kjørt opp skiløyper i området. Når forholdene ligger til rette, setter Burum seg på snøscootere og preparerer løyper slik at bygdas innbyggere kan nyte dagene på ski i oppkjørte løyper. Tilbakemeldingene er hundre prosent positive. Tar det litt tid mellom snøens første ankomst og løypeoppkjøring, er det mange spørsmål på Facebook-siden hans: Når og hvor er skiløypene?

Nils Håkon Burum – sertifisert for utearbeid i rør og ledninger, bergsprenger og frivillig oppkjører av skiløyper. Han drømmer om et roligere liv, og overlater flere og flere oppgaver til Håkon Marius, både praktiske og administrative. Når han en gang går av med pensjon, da gjør han det nok med et smell!  

Nils Håkon Burum Maskinentreprenør

• Nils Håkon Burum Maskinentreprenør ble etablert i 1995.
• Trenger du å få noe gjort? Vi gjør det for deg for en rettferdig pris!
• Vi tar også på oss noe betongarbeid men bare mindre murer/gulvstøp.
• Vi utfører og er godkjent for alt av utvendig rør arbeid og legger mye vann og avløpsledninger til nye og gamle bygninger og installasjoner.

• Ta kontakt dersom du trenger:
Bergsprenging
Graving
Etablere plener eller hekker
Asfaltering
Få levert alt av masser, grus, pukk, singel, naturgrus og støtsand, matjord og plenjord


 
Del artikkelen på Facebook