Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

Flere millioner i Grasrotandelen - og du er blitt enda viktigere

Fra nyttår økte Grasrotandelen fra fem til sju prosent. Det høres kanskje ikke så mye ut, men det vil bety økte inntekter til grasrotmottakerne i Akershus.

Annonsørinnhold i samarbeid med

Når du spiller hos Norsk Tipping kan du selv velge en mottaker som ligger ditt hjerte nær, og som får sju prosent av beløpet du spiller for. Det er dette som heter Grasrotandelen.. I Akershus er om lag 2600 lag og foreninger registrert som grasrotmottakere, innen alt fra korps og idrett til dyrevern og humanitær innsats. Til sammen fikk disse mer enn 41,7 millioner kroner fra Norsk Tippings kunder i 2017.

Dyrebeskyttelsen er blant de største grasrotandel-mottakerne.

- Når Grasrotandelen nå er økt til sju prosent blir hver enkelt grasrotgiver enda mer verdt for foreningene, sier Anne Helseth, ansvarlig for Grasrotandelen i Norsk Tipping.

Det finnes om lag 30.000 registrerte grasrotmottakere over hele landet, og bredden er svært stor.

- Det er en vanlig misforståelse at Grasrotandelen kun omfatter idrettslag, men det stemmer ikke. Det finnes grasrotmottakere som driver med alt fra ungdomsarbeid til sjakk og amatørteater. Fortsatt har rundt halvparten av Norsk Tippings kunder ikke valgt seg en grasrotmottaker, sier Anne Helseth.

Er du ikke grasrotgiver? Bli grasrotgiver her.

Akershus har flere store grasrotmottakere, med Lillestrøm Sportsklubb og Barnekreftforeningen som de aller største. Her er listen over topp ti mottakere av Grasrotandelen i Akershus i 2017:

1. Lillestrøm Sportsklubb, Skedsmo, Kr 1 363 858

2. Barnekreftforeningen, Oslo og Akershus Nes, Kr 1 306 362

3. Stabæk Fotball, Bærum, Kr 918 581

4. Lørenskog Idrettsforening, Lørenskog, Kr 732 221

5. Dyrebeskyttelsen Oslo og omegn, Bærum, Kr 553 962

6. Gjelleråsen Idrettsforening, Nittedal, Kr 388 529

7. Kolbotn Idrettslag, Oppegård, Kr 379 697

8. Drøbak Frogn Idrettslag, Frogn, Kr 364 060 

9. Øvrevoll Hosle IL Bærum Kr 339 068

10. Frisk Asker Hockey IF Asker Kr 326 706

Dette er Grasrotandelen

Grasrotandelen ble lansert 1. mars 2009, og er en ordning som gjør det mulig for spillere hos Norsk Tipping å gi 7 prosent av spillinnsatsen sin direkte til et lag eller en forening.

I 2017 ble 455 millioner kroner fordelt på denne måten, direkte til klubber og foreninger, mens utbetalingen vil øke betraktelig i 2018

Du må være kunde hos Norsk Tipping for å bli grasrotgiver. Du kan tilknytte deg en grasrotmottaker hos en av Norsk Tippings kommisjonærer, på Norsk Tippings nettside eller via spilleappen deres.

Du kan søke på grasrotmottakere her. Søk opp ønsket grasrotmottaker og velg "tilknytt". Du kan når som helst bytte grasrotmottaker.

Ved spill på Multix, Instaspill og Oddsen er Grasrotandelen 14 prosent av spillinnsatsen etter fratrekk for gevinster.

Grasrotandelen gjelder for alle spillene til Norsk Tipping, bortsett fra fysiske Flax-lodd og Belago.

Del artikkelen på Facebook