Annonsørinnhold i samarbeid med Car-Bo Garasjeporter AS

Hva er dette?

 
 

Garasjeporter gjennom generasjoner

Det startet i det små på en buss i Bergen i 1969. Snart 50 år senere har familiebedriften Car-Bo Garasjeporter et av Norges største utvalg i bransjen. Selv om de har levert kvalitet i generasjoner, er det kanskje evnen til å yte god kundeservice som for alvor har åpnet opp porten til markedet.

Annonsørinnhold i samarbeid med Car-Bo Garasjeporter AS

Car-Bo Garasjeporter AS

Året er 1969. Kåre Knutsen jobber som bussjåfør i Bergen. Samtidig kjører han rundt med en drøm om å jobbe med garasjer. En drøm han snart skal komme til å realisere, når han så smått begynner å selge garasjeporter på fritiden. Det skal ikke gå lenge før etterspørselen øker. 

Konen Margot har handelsbrev som er nødvendig for å starte næringsvirksomhet på den tiden. Sammen starter de firmaet K. J. Knutsen & Co i garasjebransjen. Kåre slutter etter hvert som bussjåfør.

I starten bygger og selger de både elementgarasjer og garasjeporter. Likevel er det garasjeporter som skal bli virksomhetens hovedsatsing. 

De blir etterhvert en betydelig leverandør til kunder i Bergen og omegn. K. J. Knutsen & Co blir aksjeselskap og med sitt nye navn Car-Bo AS fortsetter de fremgangen i markedet.

Som 16-åring begynner sønnen Rolf Knutsen å jobbe for foreldrene. De samarbeider godt gjennom årene og når foreldrene passerer pensjonsalder, lar de neste generasjon gradvis ta over. 

I dag er det Rolf som står som eier og daglig leder, konen Berit er økonomisjef og datteren Tina er markedssjef. I september 2019 kan de feire 50 år i bransjen.

– Vi har vært en fremgangsrik familiebedrift i 50 år og det har vi som mål å være også i fremtiden, sier 52-årige Rolf Knutsen.

Rolf Knutsen i Car-Bo garasjeporter har jobbet i bransjen siden han var 16 år.

I 2007 går det så det suser for Car-Bo i Bergen og de vender blikket østover. De inngår et samarbeid med Ramstad Totalservice AS i Follo. Leif Ramstad har mer enn 30 års erfaring i portbransjen og er godt kjent i lokalmarkedet.

– Med Leif på laget fikk vi det springbrettet vi trengte inn på markedet her østpå og han er fremdeles en del av laget og en stor ressurs for oss, sier Rolf Knutsen.

I tillegg til å levere garasjeporter til mange private kunder, byggevarekjeder og utbyggere, leverer de også porter til gårdsbruk og næringsbygg over hele landet.

Satsingen i Follo gir mersmak, og etter noen år i Ski flytter til Vestby i 2016. Her har de bygget et stort næringsbygg, hvor de i dag har lager, utsalg og en av Norges største utstillinger av garasjeporter.

– Her har vi et show-room på rundt 400 kvadratmeter, med over 20 garasjeporter utstilt i full størrelse. Du kan velge mellom et bredt spekter av kvalitetsporter fra ledende leverandører, som Ryterna og Raynor i tillegg til motorer fra Berner og Marantec, sier Knutsen.

Garasjeportene til Car-Bo passer perfekt i landlige omgivelser.

Kvalitet med stil

Når du skal investere i garasjeport, er det viktig å velge riktig. Den er gjerne det første du ser når du svinger inn på gårdsplassen, og på mange måter husets ansikt utad.

– Det er viktig å tenke langsiktig både når det gjelder design og kvalitet. Mange bruker store summer på et kostbart inngangsparti, men glemmer gjerne garasjeporten. Den er som oftest det første som møter besøkende til eiendommen din. I tillegg er porten den største bevegelige delen i huset og ofte i daglig bruk, forteller Knutsen.

Med et av bransjens største utvalg, kan Car-Bo tilby garasjeporter som passer inn i de fleste miljø – enten det er borettslag i byen, generasjonsboliger på bygda eller hytter på fjellet. De har løsninger for alt fra gamle laftebygg og låver til moderne funkishus.

Valgmulighetene er mange – både når det gjelder design, farger, dekor og vinduer.

– Kunden blir overrasket over det store og varierte utvalget når de kommer til oss, de har gjerne en formening om hva de ønsker når de kommer, men ser noe de liker enda bedre her i utstillingen. Jeg vil oppfordre alle til å komme å se med egne øyne hva vi faktisk kan tilby, sier Knutsen.

Car-Bo har garasjeporter tilpasset de fleste byggeskikker og stilarter.

Dersom du ønsker, kan de gjerne komme hjem til deg på befaring for å gi gode råd om hvilken garasjeport som passer best til ditt bruk. De samarbeider også med arkitekter i nye prosjekter for å finne frem til den beste løsningen.

– Vi kan skaffe det meste, også for kunder som har ønske om en personlig vri. Om du ønsker husnummer eller logo til favorittlaget så fikser vi det, sier Rolf med et smil.

Car-Bo levere ikke bare leddporter, men også skyveporter og doble dører med de samme design mulighetene.

– Selv om du er på utkikk etter noe litt utenom det vanlige, leverer vi alltid topp kvalitet, sier Knutsen. 

Den serviceinnstilte gjengen hos Car-Bo Garasjeporter i Vestby har funnet inngangsporten til varige kundeforhold.

Inngangsporten til varige kundeforhold

Ønsker du å designe din egen port, så kontakt oss, med mål, farger og spesifikasjoner. Vår egen Grafisk Designer sender deg skisse og et pristilbud tilbake. Dersom du velger å gå for tilbudet, kan du være trygg på at garasjeporten din er i de beste hender.

– Vi drar gjerne ut til kunden og kontrollmåler før vi setter porten i bestilling. I tillegg til våre egne montører i Vestby og Bergen, har vi også lokale samarbeidspartnere andre steder i landet. Alle sørger for punktlig levering og fagmessig montering, forsikrer Knutsen.

I tillegg til et bredt vareutvalg med kvalitetsprodukter, er evnen til å yte god service og kundeoppfølging grunnen til at stadig flere velger Car-Bo.

– Vi har bare tatt med oss vår bergenske servicefilosofi over til Østlandet, men det er bare slik vi er skrudd sammen. Vi får stadig tilbakemeldinger fra kunder som ikke har opplevd så god service før, hverken her i Follo eller andre steder. Og det liker vi, ler bergenseren.

Annenhver uke ankommer to trailere med garasjeporter fra Ryterna. Her lastes de om for utkjøring og montering hos sine nye eiere.

Car-Bo er en av få aktører som satser aktivt på service og vedlikehold av alle typer garasjeporter. De har erfarne montører og et stort lager med reservedeler. Kanskje trenger den gamle porten din bare noen nye deler og litt omsorg.

– Vi anbefaler aldri å kjøpe ny port, hvis det ikke er nødvendig. I mange tilfeller er det en wire, fjær eller annen liten komponent som trengs for at den skal fungere optimalt igjen, sier Knutsen.

Car-Bo har levert skreddersydde garasjeporter for de fleste bygg og miljøer siden 1969. Kombinert med et velutbygd serviceapparat, er de et naturlig valg for alt fra privatpersoner til borettslag og utbyggere.

Car-Bo vil i fremtiden også satse på et utvidet samarbeid med store utbyggere over hele landet.

– Det bygges mye for tiden. Store utbyggere er trofaste kunder, de kommer stadig igjen med nye prosjekter, dette tar vi som en tillitserklæring. Vi ser at de er fornøyd med både service og våre produkter, sier Knutsen fornøyd.

Car-Bo Garasjeporter AS

• Etablert i Bergen i 1969 av Kåre og Margot Knutsen. Eies og drives i dag av Rolf Knutsen og hans kone Berit Johannessen.
• Avdelinger i Bergen og Vestby, hvor de har et av landets største show-room med garasjeporter i full størrelse.
• Leverer et bredt spekter av garasjeporter til private, industri, landbruksbygg, byggevarekjeder, huskjeder og utbyggere.
• Skreddersyr portløsninger for de fleste bygg og omgivelser.
• Godt utbygd apparat for service og vedlikehold ute hos kunden.

Del artikkelen på Facebook