Annonsørinnhold i samarbeid med Park & Anlegg AS

Hva er dette?

 
 

Hagen er eiendommens ansikt utad

Nå går vi inn i sesongen der vi har mest glede av hagen vår, men om du har mangel på grønne fingre eller innsatsvilje, fortvil ikke. I Ski finnes nemlig gode hjelpere.

Annonsørinnhold i samarbeid med Park & Anlegg AS

Park & Anlegg AS

– Avtaleboken begynner å fylle seg opp, men vi har tid til å se på hagen din også, forsikrer områdeleder Jørund Greibrokk fra Callunas avdeling for Oslo og Akershus. 

All skjøtsel rundt plenklipping, klipping av hekker og beskjæring av tre og busker inngår i vedlikeholdet, og forespørslene er stadig økende. I disse dager finner man blant annet Calluna sine arbeidere på de nye boligområdene på Finstad Park i Ski.

Flere og flere setter bort hagestellet til Calluna

– Det skjer mye på denne tiden av året. Vi er midt i den årlige vårsjauen som gjør resten av sommeren lettere for kundene våre, forteller Jørund Greibrokk.

Oppdragene strekker seg fra smått til stort. De hjelper borettslag, men også privatpersoner. Kanskje er det kunden som ikke lenger har de fysiske forutsetningene for å drive med vedlikehold, for andre er det tidsklemma.

–  Akkurat det er typisk for flere av våre oppdrag nå om dagen, sier Greibrokk.

Hagestell er et fagfelt Calluna og eieren Park & Anlegg AS har lang erfaring med. Calluna har vært i bransjen i 30 år, og ble kjøpt opp av Park & Anlegg AS for fire år siden. Calluna er i dag organisert som en avdeling i Park & Anlegg AS. Med tilsammen 50 års erfaring har de fått utallige eiendommer til å skinne.

FINPUSSEN: Jørund Greibrokk i Calluna gjør finpussen på grøntområdene på Finstad Park i Ski om dagen. Nå er det høysesong og alle skal klargjøre uteområdene sine til sommermånedene.

Hagetrenden er strammere utrykk og formklipte hekker

Med lang fartstid innenfor hagearbeid har de også sett ulike trender komme og gå. Hvordan ønsker Folloværingene at hagen skal skal se ut i 2017?

– Det er moter i hagemiljøene på samme måte som i det arkitektoniske på hus, forteller Jon Olsson, avdelings – og prosjektleder for forretningsområde Utemiljø i Park & Anlegg AS, om utviklingen.

– Ute er det et strammere uttrykk og formklipte hekker nå. Det er mer heller og harde flater som betongdekke og slike ting. For noen år siden var det mye tuja, men det er det ikke så mye av lenger. I private hager tenker også flere og flere på dyrking av egen økologisk mat, forklarer Olsson.

Hagen har mye å si for totalinntrykket på en eiendom, men ulik innsats blir lagt ned i forhold til interesser, budsjett og annet.

– De som er entusiastiske støper utepeis, legger skifer og bruker mye tid ute. Andre vil bare ha ting ordnet opp i for å holde et visst nivå.

I tillegg til vedlikehold av grøntanlegg, bygger Calluna i disse dager opp virksomheten for å kunne ta seg av etterspørselen for flere nyanlegg, der de bygger opp grøntanlegg helt fra bunn av.

– Calluna har 20 faglærte gartnere med høy kunnskap og god kompetanse på vedlikehold og skjøtsel, som sikrer kundene best mulig resultat, både for private hus og hytteeiere, samt ikke minst alle borettslag som Calluna har vedlikeholdsavtale med. Det er bare å ta kontakt, avslutter Greibrokk.

Del artikkelen på Facebook