Annonsørinnhold fra Block Watne Follo og OBOS Nye hjem

Hva er dette?
 
 

Nå skal det bygges et godt bomiljø på Eikelijordet - med dyrka mark som nabo

Eikelijordet rett utenfor Ski sentrum skal nå utvikles til et nydelig boligfelt med rekkehus og leiligheter. Block Watne og OBOS samarbeider om prosjektet.

Annonsørinnhold fra Block Watne Follo og OBOS Nye hjem

Vi møtes på toppen av jordet der det skal bygges nye boliger i løpet av de neste årene. Morgendisen ligger fremdeles over jordene og vi kan se Østensjøvannet ligge blikkstille og vente på sollyset som er lovet av meteorologene. 

Eikeli: I gangavstand fra Ski sentrum skal det bygges nye leiligheter og rekkehus med dyrka mark som nærmeste nabo og utsikt ut til Østensjøvannet.

– Der nede skal vi sette opp rekkehusene, og her kommer leilighetene. OBOS skal bygge leiligheter på øvre og midtre del. Så skal vi ha flere små lekeplasser, samt en større. Det skal passe for alle å bo her, uansett alder, forteller Lars Teppen mens han peker og viser. 

Lars er prosjektleder i Block Watne, og har ansvaret for Block Watnes del i samarbeidsprosjektet på Eikelijordet. Han begynte karrieren som tømrerlærling for atten år siden. 

– Jeg liker å utforske og utvikle nye ting. Det er veldig moro å få være med å påvirke og utvikle boligområdene vi jobber med, sier han og smiler beskjedent. 

Nå gleder han seg til å se Eikelijordet vokse og bli til et fint boligområde for hundrevis av mennesker. Det gjør også Camilla Melsgard, som er en av prosjektselgerne fra OBOS på Eikelijordet. 

– Ski vokser og er i en veldig spennende utvikling. Vi ser at folk fra byen trekker utover hit når de skal kjøpe bolig. Og når dobbeltsporet er ferdig vil jo vi være raskere i byen enn dem som bor for eksempel på Holmenkollen, påpeker Camilla.

Unik mulighet: Camilla Melsgard i OBOS forteller at OBOS-medlemmer vil ha en fortrinnsrett under salgsmøtene for enhetene, men at det deretter er likt for alle. 

Les mer om Eikelijordet her.

Fått navn etter eiketrærne

Mens vi snakker sammen letter disen, og solen kommer frem. 

Nedover jordet vi står ved, stikker et lite skogholt ut. Der er blant annet et stort, gammelt og verneverdig eiketre, blant mange andre yngre utgaver. Dette skal selvsagt bevares, og vil bli en del av de planlagte grønne lungene rundt området. 

Mange interessenter: Det tok ikke lang tid fra dette skiltet ble satt opp, til de første interessentene til prosjektet meldte seg. 

– Navnet Eikelijordet oppstod på grunn av disse eiketrærne. På Eikelijordet vil man bo nært på dyrket mark og natur. Det passer godt til slagordet vårt om at "sammen dyrker vi et godt miljø". Det tror vi veldig på, sier Lars. 

Kollega og salgskonsulent på prosjektet, Terje Nilsen, nikker og er enig: 

– Det er også et ønske om at vi skal få til en ordning med parsellhager for beboerne. Det hadde vært veldig fint å få til! I tillegg jobber vi med å få på plass bildeling for beboerne via et eget firma. 

Slik vil Eikelijordet se ut, med omtrent 200 leiligheter og rekkehus blant grønne lunger og lekeplasser.

Gangavstand til sentrum: – Et fantastisk område!

Til sammen skal det bygges 200 enheter - både rekkehus og leiligheter, på den øverste delen av jordet ved Eikeli Gård. I nærheten settes det også av plass til en fremtidig barnehage.

– Her vil man bo veldig nært til Ski sentrum og togstasjonen. Man kan fint gå nedover på 15-20 minutter, eller ta sykkel eller buss. Samtidig bor man landlig til rett ved dyrka mark og med fin utsikt til Østensjøvannet ved Holstad, sier Terje. 

– Det er lett å finne roen her, samtidig som man har butikker og sentrum nært, smiler Lars. 

Det kan Camilla fra OBOS si seg enig i. Hun er selv fra Ski og gleder seg veldig over å være med på det store prosjektet i hjembyen.

– Dette er et fantastisk område! Det er ganske spesielt å kunne tilby leiligheter i et allerede godt etablert boligområde som dette, sier hun og legger til:

– Her er terrenget skrånende, noe som gjør utsikten og solforholdene enda bedre. 

Tomtevisning: Dersom man er interessert kan man komme på planlagte tomtevisninger, eller ta kontakt med salgskonsulent Terje Nilsen i Block Watne eller prosjektselger Camilla Melsgard i OBOS.

Slik blir OBOS-leilighetene

OBOS skal bygge totalt fem bygg med omtrent 100 leiligheter. Det første bygget skal bestå av 22 leiligheter. Alle bygningene skal ha leiligheter som spenner mellom 40 og 100 kvadratmeter, og som både 2-, 3-, og 4-roms. Leilighetene får hver sin store balkong, som alle er vestvendte. 

Det blir bygget parkeringskjeller under bygningen, og gjesteparkering utendørs. 

– Vi gjennomfører prosjektet sammen med Block Watne for å sørge for et godt bomiljø. Og vi bygger grønt i dobbel forstand: Vi bygger med grønn profil i materialvalg og velger miljøbevisste løsninger, og vi bygger områder med mye grøntarealer, nærhet til natur og friluftsliv.  

Les mer om OBOS sin del av Eikelijordet her!

Slik blir Block Watne-leilighetene

Leilighetene bygges både som 2-, 3- og 4-roms på mellom 55 og 115 kvadratmeter. Det bygges felles takterrasse, men alle leiligheter vil også ha en romslig, privat balkong. 

– Alle leilighetene er sør- og vestvendte så de vil ha rikelig med sol, forsikrer de to.

Det bygges parkeringskjeller som også vil romme sykkelboder, muligheter for lading av både el-bil og el-sykkel, samt en egen bod tiltenkt sykkelservice og smørebod. 

Slik blir Block Watne-rekkehusene

Rekkehusene bygges på mellom 110 og 158 kvadratmeter og alle får private takterrasser. Samtlige bygges med to bad og to stuer.

– Vi forsøker alltid å bygge to bad når det er mulig. Det er fordi vi vet hvordan hverdagen til familiene kan se ut, spesielt på morgenen når alle har det travelt, ler Terje. 

Det blir bygget garasjeplass til alle på en egen plass, og veiene mellom rekkehusene vil i hovedsak være bilfrie. På garasjene legges grønne tak. 

– De grønne takene har flere funksjoner. Det er både bievennlig, fint å se på, miljøvennlig og sørger for drenering av vannet, forklarer han.

Les mer om Block Watnes del av Eikelijordet her!

Interessert? Ta kontakt med:

Block Watne: Terje Nilsen på telefon 907 25 183 eller på mailadresse terje.nilsen@blockwatne.no 

OBOS: Camilla Melsgard på telefon 47 46 38 38 eller på mailadresse camilla.melsgard@obos.no

eller Beate Wik på telefon 928 31 296 eller mailadresse beate.wik@obos.no

Del artikkelen på Facebook