Håp eller katastrofe

Tirsdag 2. april kl.18:30-19:30
Vestby bibliotek
Rådhusgata 14, Vestby, NorgeÅpne kart
kart

HVILKEN FRAMTID VENTER DAGENS UNGE? 

Global oppvarming og klimaendringer. Dyrearter utryddes i alarmerende hastighet. Verdenshavene fylles med plast. Hva venter hvis vi ikke tar de rette valgene? Hva kan gjøres for å unngå at apokalypsen blir virkelighet? Finnes det i det hele tatt håp? 

Møt tidligere direktør ved FNs miljøprogram Svein Tveitdal og forfatter Sigbjørn Mostue. Mostue og Tveitdal besøker både ungdoms- og videregående skoler. De opplever overraskende nok at ungdommers oppmerksomhet mot vår tids største utfordring er meget liten. De forteller brutale sannheter, noe som har ført til både medieoppslag og omtale i Nytt på nytt. Gjennom litteratur og vitenskap ønsker de å skape bevissthet og engasjement, og invitere til debatt.

Sigbjørn Mostue er forfatter av populære barne- og ungdomsbøker, krim for voksne, noveller, drama og vært med som manusforfatter for krimserien Det tredje øyet. De siste årene har han gitt ut dystopiserien I morgen er alt mørkt, som bl.a. har vunnet Uprisen.

Svein Tveitdal er gründer, tidligere direktør i GRID-Arendal og miljøambassadør for Arendal kommune. Han jobbet i flere år som direktør ved FNs miljøprogram (UNEP). Idag er han en populær foredragsholder og ivrig twitrer om klima, med over 280 000 følgere verden over.


Arrangementet er støttet av Nasjonalbiblioteket.


Foto av Mostue: Tanya Hanzalowa Wibye
Foto av Tveitdal: Privat