Gå til sidens hovedinnhold

Skal bygge nettverk

Næringsliv og forskningsmiljøet på Ås

Artikkelen er over 6 år gammel

Vitenparken og Handelshøyskolen ved NMBU skal kartlegge bedrifter i Follo som kan ha nytte av forskningsmiljøet i Ås.

ÅS: Vitenparken Campus Ås har fått 700.000 kroner fra Hovedutvalg for plan, næring og miljø i fylkeskommunen til finansiering av et treårig prosjekt for å kartlegge virksomheter relatert til bioøkonomi. Midlene er gitt for 2015.

– Vi skal kartlegge bedrifter i Follo som kan og burde ha stor nytte av forskningsmiljøet i Ås, sier administrerende direktør i Vitenparken Campus Ås, Per Olav Skjervold.

Les også: NMBU-studenter er i Nepal for å gi nødhjelp

Drømmen er å realisere ideen om at Vitenparken skal være en møteplass og et opplevelsessenter for både næringsliv og forskning.

Trekantsamarbeid

Vitenparken samarbeider med NMBU og Follorådet om prosjektet.

– Bedriftene vil bli tematisert og deretter får de anledning til å presentere seg for forskningsmiljøet her i Vitenparken, sier Skjervold.

Han tror bedrifter og forskningsmiljø ikke er klar over hverandre.

– Vi håper næringslivet skal se at de kan ha nytte av forskningsmiljøet og at forskningsmiljøet kan ha nytte av næringslivet, sier Skjervold.

Les også: Milliongave skal hjelpe besøkende til Vitenparken

Kartleggingen skal gjøres i samarbeid med Handelshøyskolen ved NMBU og professor Ole Jølberg.

Midt i blinken

– For Akershus fylkeskommune er dette midt i blinken i forhold til å utvikle næringslivet i Follo, sier leder i Hovedutvalg for plan, næring og miljø, Solveig Schytz (V) fra Ås.

– Pengene er for 2015, men det vil komme mer, sier Schytz.

Fylkeskommunen har tidligere støttet Vitenparken med to millioner kroner for å bli en formidlings- og møteplass for kunnskapsmiljøet i Ås.

Kommentarer til denne saken