LANGHUS: Klokken 13:37 tirsdag ettermiddag meldte Øst 110-sentral at mannskaper fra Follo brannvesen hadde rykket ut til Fugleåsen, hvor det var meldt om en utforkjøring, og at en lastebil var involvert. Også politiet var på vei.

Vegtrafikksentralen øst meldte om redusert fremkommelighet på stedet.

Ifølge ØBs journalist på stedet, er det snakk om et vogntog som har kjørt av veien og står i grøfta ut mot skogen, på strekningen mellom Fugleåsen og E6.

Sikrer skadestedet

Da ØB snakket med vaktleder Espen Stabell i Øst 110-sentral rett før klokken halv tre tirsdag ettermiddag, forteller han at de fikk melding om trafikkulykken klokken 13:36.

– Alle nødetatene er på stedet og føreren blir tatt hånd om av helse, sa han.

Lastebilen står i grøfta.

– Hva gjør dere på stedet nå?

– Nå driver vi og prøver å sikre skadestedet og bidrar med trafikkdirigering, sa han.

– Relativt udramatisk

Et par timer senere kan operasjonsleder Jan-André Delbeck i Øst politidistrikt fortelle litt mer om hendelsen. Det var et vitne som meldte om at lastebilen hadde kjørt av veien på vei mot Fugleåsen .

– Det ser ut til å være relativt udramatisk. Brannvesenet er først på stedet, og melder at en semi har kjørt av veien. Føreren ser tilsynelatende uskadd ut, sier han.

Ifølge loggen ser det ut til at bilen har fått et hjulsett utenfor veibanen. Det er mistanke om at et forhjul har punktert, og at føreren har mistet kontrollen og fått bilen ut i veikanten.

Føreren er en mann i 50-årene av utenlandsk opprinnelse.

– Lastebilen ligger der fortsatt, og blir berget når det er litt mindre trafikk etter hvert. Det er ikke noe farlig gods i bilen, og føreren har det bra.

Årsaken til at bergingen måtte vente, var at veien måtte stenges.

Klokken 15:40 meldte også Vegtrafikksentralen at bilen vil bli berget omtrent klokken 19, og at veien blir stengt i forbindelse med bergingen. Først klokken 23:15 tirsdag kveld meldte Vegtrafikksentralen at bilen var berget, men da gjensto fortsatt opprydding.

Ni minutter senere var veien ryddet og åpen for trafikk.


Trillet

Kort tid før ulykken på Assurdiagonalen, var nødetatene på Siggerud hvor en bil skal ha begynt å trille på en gårdsplass, og en kvinne kom i klem i døra.

– Vi fikk melding fra en autocall. Beina var klemt fast i døra. Det er ikke noe dramatikk. Hun fikk hjelp til å få opp døra og har litt vondt i beina, sa operasjonsleder i Øst politidistrikt Terje Marstad til ØB.

På taket

Mandag kveld var det en annen ulykke, ikke langt fra utforkjøringen på Assurdiagonalen. Da var det en bil som kjørte av veien og landet på taket langs Vevelstadveien. Dette var en singelulykke, med to personer i bilen. De involverte ble kjørt til Follo legevakt uten alvorlige skader.