E6 MOSS: Det er varslet utfordrende kjøreforhold torsdag, og allerede torsdag morgen skapte et uhell på E6 i Moss store utfordringer i trafikken.

Vogntog

Både Politiet i øst og Vegtrafikksentralen meldte ved kvart over fem-tiden om et vogntog som hadde kjørt i autovernet, sakset og sperret deler av veien i sydgående retning før avkjøringen til Patterødkrysset ved Mosseporten.

Rundt 20 meter av autovernet var kjørt ned, og det meldtes om svært glatt veibane.

Klokken 05:17 skrev Vegtrafikksentralen øst at veien var stengt på mot syd, og at nødetatene var på stedet. En drøy halvtime senere kom følgende oppdatering:

- E6 ved Kambo, Moss i Viken, retning mot Sarpsborg: Stengt pga trafikkuhell. Det er en del opprydningsarbeid i forbindelse med uhellet. Uvisst når E6 åpner igjen. Omkjøring via fv. 316 eller E18 og fv. 120.

Politiet opplyste at det var en del diesel som måtte ryddes.

Da klokken nærmet seg åtte, var veien fortsatt stengt ved Sonsveikrysset. Bergingen og opprydningsarbeidet var godt igang, men ifølge Vegtrafikksentralen var det fortsatt uvisst når E6 kunne åpnes igjen.

– Det jobbes fortsatt med berging og rydding av veibanen. E6 sydgående ved Patterød vil forbli stengt en liten stund fremover. Omkjøring er etablert, meldte Øst politidistrikt klokken 07:41.

Først klokken 10:48 torsdag formiddag melder Vegtrafikksentralen øst at veien er ryddet og åpen for trafikk.

Såpeglatt

Ifølge Moss Avis ble ikke føreren av vogntoget skadet.

– Det kan nok ta litt tid å få fjernet dieselen i veibanen, men like før klokka 06.00 var tungberger på plass for å berge vogntoget, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Gisle Sveen, til Moss Avis.

Omkjøring var skiltet.

– Den spanske sjåføren av vogntoget kom ikke fysisk til skade, og vi har ikke noen grunn til å mistenke ham for noe. Det er rett og slett såpeglatt på stedet, sier Sveen.

Flere trafikkmeldinger