E134 OSLOFJORDTUNNELEN: Klokken 17:23 mandag ettermiddag meldte Vegtrafikksentralen øst at Oslofjordtunnelen på E134 var stengt i begge retninger. Dette på grunn av en lastebil som hadde fått stans.

Stål

Kort tid senere kunne imidlertid Øst 110-sentral opplyse at brannvesenet var på vei til stedet etter melding om at det brenner i en lastebil i tunnelen. Ifølge Politiet i Øst var det et vogntog som brant.

– Nødetatene er på vei, opplyste de.

Klokken 17:40 var brannvesenet på stedet og i innsats. Ifølge politiet er vogntoget lastet med stålkonstruksjon.

Vegtrafikksentralen henviser reisende til omkjøring via Oslo eller fergesambandet Moss-Horten.

Overtent

VG har snakket med Øst 110-sentral, som opplyste at semitraileren var overtent. Både sjåføren og andre skal ha kommet seg raskt ut av tunnelen.

Klokken 18:05 melder Politiet i Øst at brannen er slukket. Brannen og stengingen av tunnelen medfører imidlertid at det er lange køer på stedet.

– Må påregnes stengt i lang tid fremover, opplyser Politiet i Øst.

Klokken ni minutter over syv kommer Vegtrafikksentralen øst med en ny oppdatering, hvor de forteller at tunnelen er stengt i begge retninger på grunn av oppryddingsarbeid i forbindelse med bilbrannen. De som er ute og kjører henvises fortsatt til omkjøring via Oslo eller fergen mellom Moss og Horten.

Ingen personskade

Politiet opplyser at all innsats fra nødetatene nå er over.

– Brannen er slukket, og evakuering har gått bra. Ingen skade på noen personer. Lastebilen vil bli berget etter hvert og tunnelen vil bli stengt en stund framover. Følg VTS for videre oppdateringer på tunnelåpning, oppfordrer de klokken 19:21.

Det er mandag kveld uvisst når tunnelen gjenåpner.

– Tunnelen blir nok stengt resten av kvelden. Den åpner nok ikke før godt ut på natta, i beste fall ut på morgenkvisten, sa politiets innsatsleder, Arild Skarø, til NTB.

Først klokken 04:38 tirsdag morgen meldte Vegtrafikksentralen at tunnelen var åpen for trafikk.

Midt i tunnelen

Drammens Tidende snakket med Oslopolitiet mandag ettermiddag, hvor Alexander Østerhaug fortalte at de bisto politiet i Øst med patruljer på vestsiden av tunnelen. Han sier at bilen som brant sto midt inne i tunnelen.

Innsatsleder for brannvesenet på Asker-siden, Nils Georg Nordskag, bekrefter overfor avisen at det har vært full fyr i lastebilen. Han sier at de jevnlig har øvelser med tanke på slike hendelser.

– Vi følger en helt fast rutine når vi får meldinger som dette, sier han.

Flere branner

Dette er slett ikke første gang det brenner i et tungt kjøretøy i Oslofjordtunnelen. På morgenen den 2. august i fjor tok det også fyr i et vogntog inne i tunnelen. Bilen som kom fra Hurumsiden, begynte å brenne rett innenfor tunnelåpningen på Drøbaksiden.

– Det var full fyr og mye røyk da vi ankom. Men vi fikk bekreftet tidlig at alle bilene klarte å komme seg ut av tunnelen. Det var bra. Å få folk ut er brannvesenets første mål. Sjåføren i semitraileren kom seg også greit ut, sa brannsjef i Follo Dag Christian Holte til Amta den gangen.

23. juni 2011 skapte det dramatiske forhold inne i tunnelen, da et vogntog tok fyr. Den gangen var det rundt 34 trafikanter og 21 kjøretøy i tunnelen da brannen oppsto. 25 kom seg ut på egenhånd og 12 personer ble sendt til sykehus for behandling av røykskader.

Her kan du lese mer om hva du skal gjøre dersom det skjer noe mens du er inne i en tunnel.