Guttegjeng fra Oslo slo til vektere på Tusenfryd

VOLD: Vektere på Tusenfryd fikk problemer med en guttegjeng som slo seg vrange i parken fredag formiddag. Arkivfoto: Ole Kr. Trana

VOLD: Vektere på Tusenfryd fikk problemer med en guttegjeng som slo seg vrange i parken fredag formiddag. Arkivfoto: Ole Kr. Trana

Artikkelen er over 2 år gammel

Seks mindreårige gutter utøvde vold mot vektere på Tusenfryd fredag.

DEL

ÅS: Fredag formiddag fikk vektere på Tusenfryd problemer med en guttegjeng i fornøyelsesparken.

– Melding om at vektere på stedet hadde problemer med en guttegjeng. Da vekterne skulle føre guttene ut av parken, utøvde de også vold mot vekterne. Vi fikk kontroll på gutten, skrev Øst politidistrikt på Twitter 13.43 fredag.

Politiet fikk melding om hendelsen 11.45 i formiddag.

– Det startet med at guttegjengen ville slåss, men vi vet ikke med hvem. De satte seg opp mot vekterne, og det ble utøvd fysisk vold, forteller operasjonsleder Trond Lorentzen i Øst politidistrikt til Østlandets Blad.

Markedssjef Erik Røhne Andersen på Tusenfryd utflytter situasjonen, etter å ha snakket med sine ansatte:

– Det er riktig at det var mindreårige gutter som hadde tullet med noen av spillene våre i spillgata. Det er ting som vi ikke tolererer. Da de ble de tatt med for å bli utvist av parken. Den var i den sammenhengen at de hadde slått seg vrange og vært voldelige mot en av driftslederne våre og noen vektere, sier han til Østlandets Blad.

Guttegjengen består av seks mindreårige gutter fra Oslo. Noen av dem ble tatt med til Follo politistasjon i Ski av politiet. En del av guttene er kjenninger av politiet, mens andre ikke er det.

Det opprettes en straffesak på hendelsen.

– Vekterne har nok opplevd det som brutalt, siden det er snakk om mindreårige. Det skal ikke være noen vektere som blir skadet, sier Lorentzen.

Utvist for alltid

– Vi følger opp og tar vare på de ansatte. De fikk også en debrief med politiet. Så vil vi selvfølgelig ta oss av våre egne ansatte i etterkant, sier Røhne Andersen.

Han forteller at ungdommene aldri vil få komme på besøk i parken igjen.

– Dette er ungdommer som vi definitivt ikke ønsker tilbake. De er utvist fra parken, definitivt. Vi har nulltoleranse for slike ting.

Artikkeltags