Vy ber alle reisende holde en meters avstand – Ruter dropper kontantbetaling ombord

DEL

SKI: Til tross for at store deler av samfunnet ellers er stengt ned for å bremse smittespredningen, er transportsektoren en av samfunnets kritiske funksjoner, og driftes som normalt. Helsemyndighetene oppfordrer imidlertid folk til å unngå fritidsreiser og reiser som ikke er nødvendige. Både Vy og Ruter skjerper nå rutinene for å unngå smittespredning.

– Hold avstand

Fra før av har Vy bedt folk om å ta hensyn til sine medpassasjerer og følge helsemyndighetenes råd, ha gyldig billett før de går ombord for å unngå unødig kontakt med Vys medarbeidere og gjerne kjøpe billett i Vy-appen. De har også satt inn tiltak som blant annet går på ekstra renhold på viktige kontaktflater og bruk av desinfiserende rengjøringsmidler.

Nå går de lenger. Det forteller kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i Vy til ØB fredag morgen.

– Det vi er i ferd med å gjøre nå, er å oppfordre alle reisende til å holde en meter avstand. Bane Nor roper det på høyttaler nå, i tillegg til at det står på plakater. I togene med digitale skjermer så har vi det budskapet ute. Og så blir det trykket opp plakater, så det kommer til uka. Det er en viktig beskjed å få ut til reisende. Når man er på et tog eller buss eller trikk, bør man holde en meters avstand.

Ruter har satt inn en rekke nye tiltak. Dette betyr blant annet at de forsøker å begrense situasjoner hvor kunder og kollektivtrafikkens medarbeidere må ha nær kontakt. De stenger den fremste døren og de to forreste seterekkene. Kontantbetaling ombord stoppes av hensyn til både passasjerer og førere og mannskap. Dørene på transportmidlene åpnes av fører ved hver holdeplass. Og renholdet er betydelig trappet opp de siste dagene. Selv om de forsterker renholdsrutinene, understreker Ruter at det er viktig at alle følger FHIs rutiner om hånd- og hostehygiene.

Her er reiserådene:

Følg alle anbefalinger fra helsemyndighetene.

Vis hensyn til hverandre og hold avstand.

Hvis du kan: Reis utenfor rush eller ha hjemmekontor.

Bruk sykkel eller gå hvis du har mulighet. Da får vi bedre plass om bord til alle som må bruke kollektivtilbudet.

Dersom du er syk eller kan være smittet: Følg myndighetenes råd og unngå å reise kollektivt

LES MER HER: Lisa var en av få som måtte ta toget til jobb fredag morgen – Ruter og Vy skjerper tiltakene på buss og tog

Artikkeltags