Flere gamle trær i bakken

Bjørn Jensen fra enhetn for teknisk drift og forvaltning gjør jobben når et gammelt tre på kommunal grunn skal i bakken. FOTO: KAY OLAV WINTHER D.E.

Bjørn Jensen fra enhetn for teknisk drift og forvaltning gjør jobben når et gammelt tre på kommunal grunn skal i bakken. FOTO: KAY OLAV WINTHER D.E.

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Stadig flere av de gamle trærne i Drøbak sentrum går i bakken.

DEL

DRØBAK: Mange av trærne som felles i Drøbak sentrum utgjør helt klart en fare for omgivelsene. Andre trær forsvinner fordi noen prioriterer andre verdier.

LES OGSÅ:Gammelt tre ble til en stor C

Råtten

Det gamle treet mellom Drøbak gamle skole, hvor biblioteket holder til, og den gamle kommunegarasjen i Kroketønna hadde ikke kjerneved igjen. Det var innhult som et rør, med ganske tynne vegger. Nå ble det felt før det falt av seg selv om kanskje skadet noen.

Mange generasjoner

Hvor gammelt treet var, er vanskelig å avgjøre. Men det er ikke usannsynlig at det har sett generasjoner av Drøbakbarn komme og gå til skolen, og vært vitne til glad barnelek i friminutter og aktivitetstimer i den gamle skolegården.

Fine emner

Bjørn Jensen i kommunens enhet for teknisk drift og forvaltning er en av dem som må ta i bruk mottorsaga når kommunale trær skal i bakken.
- I dette tilfellet var det ingen veg utenom, sier han og peker på noen deler av stammen som ikke bare er innhule, men til og med åpne i forkant.
Jensen synes imidlertid at det nesten er for galt at noen av de innhule delene, skal ende som ved. De kan jo for eksempel bli fine fuglekasser.
Det må vi gi ham rett i. Her er forresten emner som fingernemme og fanatsifulle kunne benyttet til litt av hvert.

Artikkeltags