VESTBY: Snart kommer animasjonsfilmen «Early Man» på norske kinoer. «Game of Thrones» – stjernen Maisie Williams har stemmen til Goona i filmen.

I et intervju Williams gjør i forbindelse med introduksjon av den nye Hollywood-filen, forteller skuespilleren at hun ble inspirert av en norsk youtuber ved navn «Sunny» fra Norge. Hun snakker videre om hvordan karakteren er inspirert av nordiske aksenter og at hun kom over kanalen til Sunny, og elsket utstrålingen.

– Oi. Dette var sjokkerende stort

– «Sunny» har mye energi og en myk stemme, sier Williams i TV-intervjuet.

Filmen skal være klar i februar.

Da Østlandets Blad ringer jenta bak «Sunny», Sunniva Olsen fra Vestby er hun helt uvitende om det som skjer.

– Oi. Dette var sjokkerende stort og sykt kult, er det første 20- åringen får frem. Jeg er jo en stor fan av «Game of Thrones» – showet og vet godt hvem Williams er, sier Sunniva.

«Sunny» snakker kun engelsk på videoer hun legger ut. Per i dag har Vestby-jenta 437.000 følgere på YouTube. En av disse er altså stjerneskuespilleren Maisie Williams.

Kan snart leve av å være Youtuber

– Kanalen har eksplodert de siste årene, sier Sunniva, som til daglig studerer fysioterapi på høyskolen i Oslo og Akershus.

Hun startet opp med å legge ut videoer i 2013. Siden den gang har antallet følgere tatt helt av.

– Tjener du noe penger på dette?

– Ja litt blir det. Kanskje ikke til å leve av ennå, men hvem vet, svarer Sunniva.

– Med tanke på utdannelsen du er i gang med. Blir du en fysioterapeut eller youtuber på sikt?

– Per i dag fungerer jo dette med YouTube som en hobby jeg tjener penger på. Men på sikt er det absolutt mulig å leve av det å være youtuber, sier hun.

Størst i Tyskland

Det er ikke bare fansen som har funnet henne. Også sponsorer ser nytten av å være en del av Vestby-jentas liv. Både Playstation Norge og enkelte klesmerker bruker Sunniva i sin markedsføring.

– Hva kan du gjøre ut av at en Hollywood-stjerne snakker om deg på TV?

– Jeg skal sette meg ned å tenke ut noe. Men det vil bli brukt til en video, det er helt sikkert. Kanskje Williams ser den også. Jeg har jo en drøm om at stemmen min kan bli en del av en animasjonsfilm på sikt, sier «Sunny»

Av Sunnivas nærmere en halv million følgere, kommer halvparten fra Tyskland. Det forklarer hun med at hun var ute med en video om tysk godteri, samtidig som det samme godteriet var hott i Tyskland. Det ga mange trofaste følgere.

– Jeg tror det handler om å laste opp riktig video til riktig tid, sier hun.