Ytringsfriheten sikrer min rett til å uttrykke meg - forutsatt at jeg får tilgang til media

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg leser med interesse redaktør Martin Grays lederartikke fredag 27. november. Her knytter han ytringsfriheten og våre demokratiske rettigheter opp mot koronasituasjonenen. Jeg er enig i de konklusjoner han trekker om at vi ikke kan gjøre som vi vil selv om vi har ytringsfrihet og stemmerett. Vi kan påvirke, men når de demokratiske valgte organer har tatt beslutninger, må vi forholde oss til dem.

Artikkelen fikk meg til å tenke på spørsmålet dikteren Andre Bjerke stilte en gang :

”Hvilke makter bærer vårt demokratis frie forfatning? Poeten svarte: De er tre på papiret, men i det faktiske liv har de alltid vært fire: Storting, regjering, domstol – og dagens avis. Om pressen konstaterte han at når folket sover, da har dagens avis den vekkende myndighet. Har Høyesterett vist forakt for loven bak lovene? Da skal det stå i avisen. Dagens avis er den fjerde samfunnsmakt."

Sagt på en annen måte er det viktig at pressen benytter sin makt på en fornuftig måte og sikrer folks rett til å uttrykke sine meninger ved at de får tilgang til media. Det påhviler avisredaksjonene et stort samfunnsansvar å sørge for dette.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken